Zarobljeni na Maldivima – mladi bračni par suočen sa ogromnim računima

Globalna pandemija navela nas je sve da se u strahu od korona virusa zatvorimo u svoje domove…

I dok mnogo do nas uživaju u udobnosti svoje kuće ili stana, jedan par je definitivno imaoo više sreće od nas. Govorimo o Oliviji i Raulu de Freitasu, koji su trentuno zaglavljeni u odmaralištu sa pet zvezdica na Maldivima.

Duo se skoro venčao u Južnoj Africi, gde su oboje rezidenti, da bi se potom otisnuli na svoj medeni mesec na Maldvima 22.marta. Ipak, ono što je inicijalno trebalo da bude šestodnevno putovanje bez preterane ekstravagancije, sada je postalo produženi godišnji odmor. Dok su se drugi gosti vratili u svoje domovine, ovaj par to nije mogao da uradi, jer su Maldivi, a i njihova domovina, zabranili internacionalne letove pre nego što su oni toga postali svesni.

Nakon nekoliko dana, ambasada Južne Afrike ih je obavestila da oko 40 njihovih zemljaka takođe boravi na Maldivima, te da mogu iznajmiti privatni avion o svom trošku i vratiti se kući, po ceni od 140.000 dolara, ali, taj let još uvek nije dobio državno odobrenje, dok mnogi nemaju novca da ga plate. To znači da će ovaj par ostati da gostuje u slavnom odmaralištu, što ih košta 750 dolara dnevno.

Komentarišući situaciju, Olivija je izjavila: “Svako od nas sanja da se nađe zaglavljen na tropskom ostrvu, ali mi smo zaista zaglavljeni. To zvuči dobro, samo ako možete da odete!”. Pored toga, mladi par nije siguran kako će pokriti troškove svog boravka, koji su iz dana u dan sve veći.