Zakoračite u sneno italijansko utočište sa pogledom na Tirensko more

Kao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na planeti, Italija nudi mnoštvo mesta za iskustvo inspirativne umetnosti i kulture, uživanje u hrani i vinu ili upijanju mediteranskog sunca na šik ležaljkama sa pogledom na duboko plavo more.

Međutim, to takođe znači da nisu mnogi uglovi ostali relativno neistraženi, a moderna odmarališta su često prepuna gostiju tokom letnjih meseci. Putnici koji traže ukus la dolce vita trebalo bi da obrate pažnju na priobalni grad Maratea, gde hotel Santavenere nudi prekrasan pogled na stenovitu obalu prošaranu krovovima od terakote, restorane i tišu, mirniju atmosferu.

Hotel je 1953. godine sagradio istaknuti industrijalac vune iz Pijemonta, grof Stefano Riveti. Imanje je potpuno osveženo i sada je ponovo otvoreno za goste 1. maja. Ipak, mnogi originalni detalji Santavenere hotela su očuvani, posebno u 34 apartmana za goste koji su opremljeni šarmantnim detaljima kao što su Vietri pločice u nijansama roze i zelene poput sladoleda, vintage nameštaj i zanatska keramika iz Minturna. U renoviranje je uključeno i transformisanje osam baštenskih soba italijanskog arhitekte Pina Breše.

Prostrane zajedničke prostorije odlikuju se jednako autentičnom atmosferom koja se prenosi na tri restorana i udobne barove na uglu. Ovde gosti mogu uživati u pizzi u tradicionalnom stilu sa stolovima postavljenim na otvorenom među maslinama i aromatičnom florom ili uživati u jelima „od mora do stola“ u "The Carob", koji zauzima terasu uz obalu, savršenu za uživanje u romantičnom pogledu na zalazak sunca.

U eksterijeru, 3200 kvadratnih metara pejzaža pruža dosta prostora za istraživanje. Gosti su pozvani da učestvuju u časovima joge ili istraže krševitu obalu Tirena koja je isprekidana osamljenim pećinama, plažama i stablima javora, borova i kestena. Ljubitelji sporta mogu da uživaju u vožnji kajakom, planinarenju i biciklizmu, plivati u bazenu, u živahnom teniskom meču ili isprobati zatvorenu teretanu sa velikim prozorima kroz koje se pruža slikovit pogled.

Uronjen u prirodu i čuvajući svoje zanatsko nasleđe, Santavenere koji je jedan od najnovijih članova vodećih hotela sveta, idealna je destinacija za one koji žele da pobegnu od „gužve“ i da se opuste.

Luxury Experience