Zaboravite na visoke štikle – Christian Louboutin otvara hotel ovog proleća

Hotel sa samo 13 soba nalazi se u šarmantnom selu Melides…

Kristijan Lubutin odlučio je da napravi iskorak izvan sveta luksuzne mode i otisne se u avanturu u industriji gostoprimstva. Čuveni francusko-egipatski modni dizajner, najpoznatiji po svojim luksuznim cipelama crvenog đona, najavio je planove za otvaranje novog hotela u Portugaliji. Nazvan Vermelho, što u prevodu sa portugalskog znači crveno, ovaj hotel je na neki način omaž upravo đonovima čuvenih Louboutin cipela. Poput modela sa stiletto potpeticama ili oksfordica, ovaj novi hotel će biti neverovatno moderan takođe.

Smešten u malenom selu Melides, gospodin Lubutin je Vermelho otkrio sasvim slučajno. Ovaj dizajner živi nomardskim načinom života, a na građevinu je naleteo dok je putovao kroz ovaj region krajem osamdesetih godina prošlog veka. Nekoliko godina kasnije odlučio je da kupi sebi dom u tom delu sveta, da bi nedugo potom premestio i svoj atelje. Pre četiri godine, Lubutin je kupio još jednu malu kuću koju je odlučio da transformiše u restoran, ali ga je gradonačelnik Melidesa ohrabrivao da otvori hotel i tako je rođen Vermelho.

Lubutin je angažovao svoju dugogodišnju prijateljicu i arhitketu Madalenu Kajado za dizajn hotela, koji će u čitavom svom prostoru biti protkan njegovom čuvenom estetikom. Enterijer kombinuje u sebi drvene podove, mozaike rađene po meri i ručno oslikane murale, uz asortiman predivnih severoafričkih i evropskih antikviteta.

Butik hotel poseduje samo 13 soba koje se prostiru na tri nivoa, ali ne postoje dve identične. Ovde možete očekivati vibrantnu paletu boja i statement komade, kao što su kreveti sa baldahinima ili stočići od ratana u obliku majmuna.

Osim toga, apartmani za masaže su omaž Lubutinovom egipatskom nasleđu, sa zidovima od alabastera i umirujućim karamel tonovima. Ovde, gosti mogu uživati u brojnim tretmanima koji će im pružiti priliku da se zaista odmore i opuste. Kada vas savlada glad, možete posetiti restoran Xtian, koji će zadovoljiti vaše nepce eklektičnim jelima, poput salate od hobotnice, jagnjećih krmenadli i braziranih sardina. U eksterijeru, možete se opuštati u predivnoj bašti koja je nastala kao delo Lubutinovog prijatelja i pejzažnog arhitekte Luija Beneša.

Inače, Lubutin planira da otvori još dva hotela u ovom delu sveta, pri čemu će jedan dizajnirati Olivija Putman, ćerka francuskog dizajnera Andrea Putmana, a očekuje se da će biti kompletiran 2024.godine. Do tada, možemo uživati u Vermelhu, koji svoja vrata otvara 1.aprila.

Luxury Experience