Wellness odmaralište Acro Suites na vrhu litice slavi pejzaže Krita

Smešten na stenovitoj litici zaliva Mononaftis, 30 minuta od aerodroma Heraklion, nalazi se najnoviji hotel na Kritu, Acro Suites.

Isklesan od prirodnih pećina na vrhu stenovite obale grčkog ostrva Krit, Acro Suites predstavlja luksuzno utočište koje se stapa sa idiličnim pejzažem Krita.

Zen grčki hotel dizajnirali su osnivači i sestre Danae i Konstantina Orfanake, zajedno sa lokalnim partnerima, a nazvan je po grčkoj reči akros/akron, što znači „na ivici“.

U wellness odmaralištu Acro Suites postoji 49 vila i apartmana, čije prozračne sobe imaju pozadinu od presovanog cementnog maltera, stolariju od kestenovog drveta sa Svete Gore sa metalnim dodacima. Svaka soba gleda ka moru kroz velike prozore sa aluminijumskim okvirima, a tu su i apartmani koji zauzimaju prostor pećina unutar stena koje su isklesali vajari sa Krita.

Wellness je, naravno, fokus u ovom odmaralištu koje je dizajnirano da brine o vašem blagostanju. Časovi joge i fitnesa održavaju se u zgradi Asana Yoga Shala – paviljonu krunisanom ogromnim zakrivljenim krovom od bambusa, sa pogledom na more koji pruža motivacionu pozadinu. Posle treninga, gosti mogu da se upute u Bath House, gde se nudi hamam u vizantijskom stilu, finska sauna, sobe za tretmane, dva bazena i obiman spa meni.

Bath House će obnoviti vaše telo, um i duh. Autentični vizantijski hamam koristi koncept podmlađivanja i pročišćavanja duše. Gosti mogu birati između dnevnih časova joge i meditacije, kao i različitih časova od kvalifikovanih instruktora fitnesa kako bi poboljšali svoje iskustvo dobrobiti. U svakom kutku odmarališta vlada poseban mir koji se ogleda u divljini, u morskim stepenicama isklesanim u stenovitom grebenu, mirisnim talasima lavande i majčine dušice koji se zadržavaju u egejskom povetarcu i tri koze koje tumaraju kroz bašte i povremeno se pojavljuju iz svih uglova.

Kada je reč o gastronomskim užicima, na čelu kuhinje je kulinarski genije, Đanis Rokanas, koji svoju hranu usredsređuje na sveže, sezonske i organske proizvode. „Poštujem sastojke, minimiziram bacanje hrane, fokusiram se na ukus i nikada se ne plašim eksperimentisanja“, kaže on o svom etosu. Nama se čini kao da su ga bogovi izmislili, sa ukusima koji izazivaju zavisnost, pa ako imate sreće da ostanete nekoliko noći, garantovano ćete otići sa svojim favoritima. Samo se pobrinite da probate i ulov dana, sveže testenine ili ukusne deserte - koji su božanski. Jedinstveni dizajn restorana, zdrav meni i neuporedivi pogledi garantuju duboko gastronomsko iskustvo. Savršen za duge ručkove i živahne večere u pratnji brilijantnog benda uživo, možemo sa sigurnošću reći da je Kremnos celodnevna destinacija za vas. Što se tiče pića, tu je bar pored bazena, The Circle, sa impresivnom koktelskom i vinskom kartom koja zadovoljava sve ukuse.

Budući da je potpuno nov, Acro Suites još uvek ne može da se osloni na reputaciju, ali očigledno već privlači VIP goste i turiste iz celog sveta željne odmora.

Luxury Experience