Virgin Hotels Edinburgh će ovog leta dočekati prve goste

Virgin Hotels je najavio da će njihov prvi evropski hotel, Virgin Hotels Edinburgh, biti otvoren 1. juna 2022.

Idealno lociran u znamenitim zgradama u starom gradu Edinburga, hotel nudi 222 sobe i apartmana, kao i više barova i restorana. Hotel uključuje Commons Club, vodeći restoran i bar kompanije Virgin Hotels koji deluje kao „moderni društveni klub“; i Eve, „vibrantan, celodnevni trpezarijski prostor, koji nudi progresivan pristup kasnonoćnoj zabavi u Edinburgu“.

Na lokaciji hotela se nalazi i crkva iz 19. veka, sada poznata kao Greyfriars Hall, koja je restaurirana i prenamenjena kao mesto za razne događaje. Pored toga, hotel nudi utočište na krovu sa pogledom na Edinburški zamak.

Spavaće sobe imaju prepoznatljiv izgled hotela Virgin sa dva različita prostora idealna za putnike koji traže više od kreveta za noć. Garderoba ima plakar dovoljno velik za dvoje, sto za šminkanje sa dobro osvetljenim ogledalom, ekstra veliki tuš sa ugrađenom klupom i toaletne potrepštine kompanije Arran iz Škotske.

U međuvremenu, klizna vrata ili zavesa odvajaju garderobu od salona, koji poseduje patentirani ergonomski dizajnirani krevet Virgin Hotels sa čupavim uzglavljem, crveni SMEG mini frižider bogat izborom lokalnih proizvoda, televizor i utičnice za pametne telefone, laptopove ili druge uređaje.

U saopštenju za javnost se navodi da sobe pokazuju "gradske uticaje i moderne dodire".

Originalni detalji iz viktorijanske ere i meka neutralna paleta spajaju se kako bi stvorili ugodan rezidencijalni osećaj. Ćilimi su napravljeni u partnerstvu sa Lalla London, koja je specijalizovana za etički proizvedene marokanske prostirke, podržavajući ženske zadruge za tkanje širom Atlas planina. Projekat podržava preko 180 tkalja u teško dostupnim selima, pružajući neophodnu pomoć za žene i njihove porodice.

Na 10 spratova, gosti imaju mnogo izbora kada biraju sobu ili apartman, sa 15 jedinstvenih kategorija uključujući apartman sa potpisom, Richard’s Flat sa prelepo restauriranim arhitektonskim detaljima i opremljen savremenim komadima kako bi postigli savršenu ravnotežu i apartman Eve Branson, koji se nalazi ispod zvonika restaurirane srednjovekovne crkve gde je dramatična arhitektura ublažena prigušenom paletom bogatih tekstura.

Džejms Bermingem, izvršni direktor kompanije Virgin Hotels, kaže: „Edinburg je tako kultni grad i mi smo oduševljeni što će biti dom prvih Virgin hotela u Velikoj Britaniji i širom Evrope. Kroz dinamični dizajn i uticaje koji su usredsređeni na susedstvo, novi hotel će biti kulturno gradsko središte, sa dizajnom koji održava nasleđe zgrade, dodajući živahan, novi stil ovoj oblasti.“

Takođe je vredno napomenuti da je hotel pogodan za kućne ljubimce, pružajući besplatne "potrepštine za kućne ljubimce" kao što su kreveti za pse, posuđe za hranu i vodu.

Luxury Experience