Villa Le Blanc - opuštajući eko-luksuzni hotel u Španiji

Smešten na ostrvu Menorka, hotel Villa Le Blanc nudi 159 raskošnih soba i apartmana, tri restorana i spa centar.

Španski hotelski brend, koji vodi grupa Melia i koji ima 14 luksuznih hotela širom sveta, upravo je otvorio jedan od svojih „ekološki najodgovornijih“ hotela do sada. Odmaralište sa pet zvezdica, poznato kao Villa Le Blanc, nalazi se pored Sredozemnog mora na plaži Santo Tomas. Hotel sa 159 soba je dizajniran tako da bude energetski efikasan kako bi zaštitio lokalno okruženje, jer je UNESCO ostrvo proglasio rezervatom biosfere 1993. godine.

Vila Le Blanc hotel ima najnoviju „zelenu“ tehnologiju kako bi smanjio emisije za 87 odsto. Pored toga, hotel će „istražiti alternative“ kako bi obezbedio svoj potpuni status neutralnosti ugljenika. Preostala toplota iz sistema za klimatizaciju se koristi za prethodno zagrevanje tople vode i bazena, dok postoji čak i sistem za sakupljanje kišnice za navodnjavanje bašta. Hotel je takođe usvojio model cirkularne ekonomije u pogledu upravljanja otpadom koji se može ponovo koristi, popravljati ili reciklirati. Pored toga što je hotel zasnovan na izvrsnosti, odgovornosti i održivosti, izgleda prelepo.

Arhitekta Alvaro Sans se potrudio da savremenim dekorom dočara lokalne običaje i tradiciju Menorke. Svaka soba ima sopstveni balkon i pogled na grad ili na more. Tu je i 45 apartmana za goste koji žele da poboljšaju svoj boravak dodatnim sadržajima, uključujući privatne bazene i osamljene terase sa pogledom na Mediteran.

Posvećenost održivosti je takođe očigledna u tri restorana i salonu na krovu. S’Amarador, na primer, koji je nadaleko poznat kao jedan od najboljih restorana sa morskim plodovima na ostrvu, radi samo sa najboljim, lokalnim proizvodima i koristi tehnike iz drevnih ribarskih taverni koje su se nekada nalazile širom lučkog područja.

Što se tiče cena, sobe se mogu iznajmiti po ceni od 750 dolara po noći, dok apartmani koštaju oko 1.200 dolara po noći.

Luxury Experience