Veličanstveni hotel u srcu Šri Lanke

Buđenje uz pogled na bujnu prašumu, opčinjavajuću dolinu ovenčanu zelenilom i veličanstveni vodopad, zvuči kao ostvarenje snova, zar ne?

Pa, upravo to vam nudi spektakularni Hotel By the Water Falls, smešten u idiličnom planinskom gradu Ramboda, na Šri Lanki. Ovaj hotel je pravo čudo sveta, izmešteno iz urbane košnice i konstantne gužve. Kao delo Palinda Kannangara Architects studija, ovaj hotel vam nudi spokoj, privatnost i komfor, uz opuštajuće dejstvo veličanstvene prirode.

Unikatna lokacija ovog hotela i građevinski zahtevi koji dozvoljavaju samo dva sprata iznad uličnog nivoa, dali su poseban šarm čitavoj ovog priči. Restrikcija koja možda deluje kao nešto što predstavlja nepremostivu prepreku, zapravo je pretvorena u veličanstvenu priliku koja je iskorišćena pažljivim ugrađivanjem četiri privatna nivoa u samu padinu brda. Dizajn u ovom svom ruhu, hotelu daje priliku da se stapa sa svojim okruženjem, nudeći maksimalnu količinu fantastičnog pogleda, iz svakog svog kutka. Četiri donja nivoa takođe nude pogled na Kotmale Reservoir, vodopade u daljini i zelenilo koje se pruža u nedogled.

Veličanstveni detalj ovog hotela je veličanstvena otvorena platforma, koja gostima omogućava uživanje u panoramskom pogledu. Sam hotel sadrži dvadeset sedam soba za goste zajedno sa luksuznim apartmanom na najnižem spratu. Pored toga, tu je i fantastični restoran koji će vas oduševiti svojim ambijentom i gastronomskom ponudom, uz prodavnicu dragulja i druge interesantne ponude. Ovo je savršeno mesto za odmor svih onih koji uživaju u nečemu sasvim drugačijem.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja