Uživanje u divljini prirode na sasvim drugačiji način

Možemo slobodno reći da postoji tek nekoliko prizora u čitavom svetu koji po svojoj veličanstvenosti mogu prići pogledu na afrički Serengeti, koji oživljava svakog jutra, kada sunce probudi njegove raznolike stanovnike…

Serengeti i pogled na isti su predmet maštanja brojnih ljubitelja prirode, odnosno nešto o čemu sanjaju i čemu teže čitavog života. Upravo ovo, i mnogo toga drugog, sada nam omogućava neverovatna Jabali Ridge loža koju je dizajnirao Nicholas Plewman Architects studio u ikoničnom Ruaha nacionalnom parku u Tanzaniji.

Ekološka loža izgleda nenaglašeno, prirodno i savršeno vas povezuje sa svim spektakularnim prizorima i zvucima Afrike. Ideja kreiranja ove lože zasniva se na stvaranju prirodnog skrovišta koje je nevidljivo sa daljine, dok oživljava kako mu se približavate.

Izbor materijala za konstrukciju ove lože daje nam osećaj urođene prirodnosti, što će doprineti savršenim iskustvima. Nijanse žute i braon boje takođe doprinose stapanju ovog lokaliteta sa njegovim prirodnim okruženjem, dok gosti, sedeći na tremu, mogu uživati u najboljim elementima Serengetija, bez izlaska na vrelo sunce. Veličanstveni infiniti bazen smešten na najvišoj tački poseda daje vam priliku da se osvežite i upijete neverovatni pogled koji se pruža na sve četiri strane.

Osim toga, celokupni dizajn lože je jednostavan i pametan, sa prirodnim mehanizmima za kontrolu temperature i brojnim drugim detaljima. Dekor je urođen baš kao i sama loža, ali će vam ponuditi sasvim dovoljno komfora i uživanje u najboljim stvarima koje vam Tanzanija može ponuditi.

Foto: Stevie Mann

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja