Ukoliko planirate da posetite 2022 FIFA World Cup, Ritz-Carlton hotel u Kataru je savršen izbor

Sinonim za luksuz, spektakularno okruženje i legendarnu uslugu, brend Ritz-Carlton se smatra zlatnim standardom kada je u pitanju gostoprimstvo, a hotel Ritz-Carlton u Dohi nije izuzetak.

Smešten na privatnom ostrvu u laguni Zapadnog zaliva sa pogledom na Arapski zaliv i horizont grada Dohe, i poznat po svojoj toploj i prijatnoj atmosferi, smatra se jednim od najomiljenijih hotela u Dohi i privlačnom oazom u kosmopolitskoj prestonici.

Sa svim očima uperenim u Katar zbog Svetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati 2022, hotel je savršeno pozicioniran pored privatne plaže, nadomak nedavno izgrađenog grada Lusaila. Ukoliko planirate da posetite 2022 FIFA World Cup, Ritz-Carlton je savršeno mesto za luksuzan smeštaj iz snova.

Kada zakoračite u predvorje luksuznog hotela sa pet zvezdica odmah ćete videti jedan od najvećih lustera na Bliskom istoku. Međutim, veličanstvenost se tu ne završava jer su cvetni murali, mermerni podovi i zlatni akcenti takođe prilično impresivni.

Popodne, potražite Arabic coffee da biste uživali u kafi dok odmarate u jednoj od elegantnih ležaljki. Napolju se nalazi marina sa klupskom kućom za čamce, kao i bazen sa palmama sa vodopadom i zabavnim barom za kupanje pod nazivom Flamingos.

Od raskošnih apartmana sa različitim životnim prostorima do fantastičnih deluks soba, hotel je prošao kroz opsežno renoviranje između 2019. i 2020. Sa kremasto belom paletom naglašenom crnom i zlatom utkanom svuda, apartmani su inspirisani trgovinom bisera iz 17. veka između Katara i Evrope.  

Popodnevni čaj u Lobbi Loungeu ne smete propustiti, dok poslastičar Johanes Abraham Pieterse priprema ukusne sendviče, razne slatkiše i slana jela na neočekivanom, ali neverovatnom crnom geometrijskom postolju.

Od šetnje rakošnim predvorjem do opuštanja u jednoj od prekrasnih soba za tretmane u hamamu, Ritz-Carlton Spa u Dohi, pruža impresivno senzorno iskustvo kroz neverovatno ugodne tretmane.

Sa svojim položajem pored Arapskog zaliva i glamurozne Ritz marine, objekat je savršeno pozicioniran za goste da uživaju u svemu što Doha može da ponudi tokom dana, dok istovremeno pruža mirno mesto za odmor i divljenje svetlucavom gradu tokom noći. Omiljen među poslovnim putnicima, međunarodnim delegacijama i lokalnim stanovništvom Katara, Ritz-Carlton Doha, najviše odgovara onima koji preferiraju tradiciju i eleganciju u odnosu na modernije dizajnerske hotele koji možete videti svuda.

Kako izgleda enterijer ovog luksuznog hotela pogledajte u galeriji fotografija.