U Kini otvoren najviši hotel na svetu

Šangaj ima novi dragulj u svojoj blistavoj kruni – J Hotel Shanghai Tower, koji je otvoren pre samo nekoliko dana, a smatra se najvišim hotelom sveta…

Visok 609 metara, ovaj hotel je zapravo po tom merilu dva puta prevazišao Ajfelov toranj. Hotel okupira prostor od 86. do 98.sprata Shanghai Tower, zajedno sa nekoliko drugih neverovatnih pogodnosti, poput 24-časovnog servisa privatnog batlera, zatvorenog bazena, nudi 165 hotelskih soba, uključujući 34 apartmana.

Shanghai Tower je druga najviša građevina sveta, odmah iza Burj Khalife smeštene u Dubaiju, dok sedam restorana i barova oduševljavaju sve posetioce. Masivni prostor recepcije je prvi ukras koji ćete ovde videti, a nastao je kao delo Jin Jiang International, najveće hotelske grupe u kineskom vlasništvu.

Luksuzni hotel, kao što možete pretpostaviti, nudi neverovatni pogled na grad na visini kojom se tek nekoliko svetskih struktura može pohvaliti. Ukoliko tome dodamo različita vina Centouno restorana koji poseduje svoj spektakularni vinski podrum, priča postaje samo još bolja.

Pored toga, u Heavenly Jin restoranu možete uživati u internacionalnoj kuhinji, Centouno nudi južnu italijansku i mediteransku, dok Kinnjyou Inaka nudi japansku, a Jin Yan kantonsku.

J Suite, jedan od najboljih apartmana hotela, izgleda besprekorno sa kristalnim lusterima i privatnom saunom, a njegova cena je 10.300 dolara po noćenju. Grandiozni apartman nudi vam najbolje od luksuza sa svojim spektakularnim enterijerima, ugodnim osvetljenjem i sasvim belom, neutralnom paletom boja. Njega prati i veličanstveni dnevni boravak u kom se nalazi centar za zabavu, radni sto i izobilje udobnog nameštaja za sedenje. Takođe, tu je naravno i podjednako ekstravagantno kupatilo u kom se nalazi kada, prostor za odevanje i tuš kabina.

Uz brojne luksuzne i raskošne pogodnosti, sigurni smo da će svaki boravak u ovom hotelu biti za pamćenje…