Tropski raj ponovo otvara svoja vrata

Vatre, uragani i globalne pandemije nisu zaobišli dva privatna karipska ostrva biznismena Ričarda Brensona, postavljena na brojne izazove tokom poslednjih nekoliko godina...

Međutim, vođeni ličnom ljubavlju legende sveta biznisa, Neker i Moskito ostrva vratila su svoj izgled i bolja su nego ikada, otvarajući ponovo svoja vrata svim zainteresovanim posetiocima. Iako još uvek lista bukinga nije zvanično objavljena, manje poznato Moskito odmaralište, dom brojnih privatnih imanja, preuzima primat u svetskoj hijerarhiji ekskluzivnih vila i programa planiranog za sledeću godinu. Britanska Devičanska ostrava otvorena su internacionalnim putnicima od prvog decembra, sa detaljnim protokolima na snazi, stvarajući veće interesovanje nego ikada, tako da je svim zainteresovanima omogućeno da iz prve ruke saznaju zbog čega je popularni Brenson provodio toliko vremena u ovom tropskom raju.

Brenson se prvi put zaljubio u ova ostrva kasnih sedamdesetih godina prošlog veka, nakon čega je kupio jedno od njih, veličine 74 hektara, po značajno manjoj ceni od tražene, koja je prema navodima iznosila paušalnih 180.000 dolara. Godinama, Neker ostrvo služilo je kao privatno odmaralište porodice Brenson, Ričarda i njegove žene Džoan, na kome su venčani, pre nego što su nekoliko obližnjih vila postale dostupne za iznajmljivanje na otkupnoj bazi.

Brenson je održavao privatne vile na ostrvu, međutim, nakon požara koji je zahvatio čitavo ostrvo 2011. godine, kao i posle uragana Irma nedugo nakon prvog događaja, sve je bilo potpuno srušeno do 2017.. Poslednji detalji rekonstrukcije objekata nakon razarajućeg uragana i restauracije ostrva, finiširani su aprila meseca ove godine, baš u vreme kada je pandemija Covid-19 potpuno zatvorila puteve do ostrva, ali sa ovogodišnjim ponovnim otvaranjem svi zainteresovani imaju priliku da u punom obimu osete sve čari ove ostrvske magije. Neke od najistaknutijih novina predstavlja Bali Hi kompleks vila, dve dodatne gostinjske sobe i instalacija tri vazdušne turbine, zadužene za ojačavanje ostvrskog programa namenjenog samoodrživosti i obnovljivim energijama.

Dok su radovi trajali na Nekeru, Brenson se preselio na svoje imanje na Moskito ostrvu, njegovo drugo odmaralište udaljeno svega 3,2 km. Kupljeno 2007. godine, ostrvo veličine 125 hektara razvijano je kao zajednica nekretnina, sa privatnim posedima prodavanim i razvijanim od strane vlasnika, koji su većinom dobijali pozivnice od Brensona lično.

Neker ostrvo je trenutno dostupno za rezervisanje odmora, u Brensonovim smeštajima u kojima može boraviti do četrdeset ljudi, po ceni koja počinje od 105.000 dolara po noći, u aranžman uključuje hranu i piće, vodene sportove, aktivnosti za decu i mnogo toga drugog. Tokom “celebration weeks” dana u godini, apartmani mogu biti rezervisani individualno sa cenom od 5.000 dolara po noćenju. Vila sa jedanaest soba u Branson Estate odmaralištu ostrva Moskito, trenutno je dostupna za iznajmljivanje sa startnom cenom od 33.000 dolara po noćenju, dok druga sa četiri sobe dolazi praćena cifrom od 12.000 dolara po noći. U svakoj ponudi uključeni su svi obroci, aktivnosti koje gosti požele i ugodno osoblje zaduženo za maksimalni komfor tokom boravka. Sva Virgin Limited Edition imanja poseduju poslednje bezbednosne mere na snazi, uključujući pristup medicinskoj pomoći u svakom dobu dana i noći.