Tihi luksuz sa pogledom na jezero - Hotel La Darbia očarava sofisticirane putnike

Više slika

Više slika

Ovo skrovište na jezeru Orta postalo je najbolje čuvana tajna Pijemonta...

Braća arhitekti, Đan Karlo i Mateo Primatesta, zakoračili su na nepoznatu teritoriju transformišući napušteno ruralno naselje na jezeru Orta u Pijemontu u sofisticirano utočište za odmor koje odražava tihi luksuz i italijanski Dolce vita u svom najboljem izdanju.  

Samo sat vremena severno od Milana, nedaleko od švajcarske granice, jedva 13 kilometara dugo jezero Orta svetluca u zaštićenom zagrljaju Monte Rose. Ovo alpsko jezero, uokvireno je kontrastnim pejzažom Pijemonta i njegovim brojnim kulturnim blagom. Belle Époque je dala jezeru slikovite gradove sa eklektičnim zgradama i lepa šetališta. Ako šetate uz vodu, stalno ćete nailaziti na mala pristaništa, kućice za čamce i slikovite vidikovce. Lord Bajron, Niče i Balzak, kao i mnogi drugi intelektualci i umetnici bili su inspirisani lepotom jezera, a duh tog vremena još uvek vlada u vazduhu.

Dok turisti hrle na jezero Mađore, a svi reflektori su okrenuti ka glamuroznom jezeru Komo, jezero Orta ostaje relativno nepoznato blago većini sveta. Na istočnoj obali - neposredno iznad istorijskog centra Orta San Đulio - tiho je ušuškan hotel La Darbia, okružen bujnim mediteranskim parkom koji je dizajnirala pejzažna arhitekta Ana Rege. Sa prekrasnim pogledom na svetlucavo jezero i vrhove Monte Rose, skrovište za odmor redefiniše konotaciju luksuza i istinski empatičnim gostoprimstvom.

Postati hotelijer bilo je potpuno novo iskustvo za osnivače Studioprimatesta, ali se pokazalo da je upravo to ono što „La Darbia“ čini mestom za poznavaoce koji traže jedinstvenu lepotu u dizajnu.

Restoran La Darbia „La Cucina” i idilična terasa i koktel bar usred organskog povrtnjaka postali su ljubomorno čuvana tajna za pronicljive turiste – od Milana do Hamburga, od Njujorka do Helsinkija. Šef kuhinje Mateo Monfrinoti deli povezanost imanja sa regionom i naglašava kulinarski identitet Pijemonta. Regionalni sastojci, originalna jela, gurmanski nivo - to je ono  čemu teži "La Cucina".

Restoran i 20 apartmana odišu nenaglašenom elegancijom. Arhitektura La Darbia odražava jednostavan, formalni jezik ruralnih zgrada u Pijemontu i integriše lokalne materijale, mediteransku vegetaciju i rukotvorine bez ukrasa. Suština ovog dela zemlje, njegova kulturna istorija i ruralne tipologije postali su arhitektonski i konceptualni lajtmotiv projekta. Hromatski koncept enterijera se oslanja na nijansiranu paletu boja prirode. Okrenuti prema šumi i obrasli bršljanom, svih 20 apartmana izlaze na baštu, sa vinogradima i bazenom sa slanom vodom. Na sunčalištu možete uživati u sesiji joge dok vam pogled luta sve do jezera i okolnih planina.

Sa preuređenjem 20 elegantnih apartmana i proširenjem vinskog podruma posvećenog malim, ekskluzivnim gurmanskim okupljanjima, objekat je nedavno proslavio svoju 10. godišnjicu. Povodom jubileja, svih 20 apartmana je restilizovano i sada sijaju u novom sjaju. Dizajn enterijera igra se sa tihom, lokalnom estetikom i savladava ravnotežu između redukcije i sofisticiranosti. Svaki apartman je drugačiji, a njihova imena – „Buongiorno Rosa“ „Frate Sole“ ili „A.D. 1880” – oživljavaju ruralnu prošlost, dok će oni koji prate tragove njihove priče, ući dublje u suštinu La Darbie i njenih ljudi. Jer kao što je jezero Orta, tako su i ljudi ovde ispunjeni blagošću, mirom i dubinom.

Oni koji žele da iskuse boravak u „La Darbia” ili da dobiju sto u restoranu „La Cucina”, koji vodi kuvar Mateo Monfrinoti, moraju rezervisati unapred.

Luxury Experience