Tajlandski kralj u samoizolaciji sa haremom od 20 žena

Epidemija korona virusa dokazala nam je jednu stvar – bolest nas sve tretira podjednako…

Članovi kraljevskih porodica iz čitavog sveta našli su se u naslovima brojnih novina zbog svoje borbe sa pandemijom, dok su neki od njih i podlegli njenom uticaju. Prvo smo čili da je španska princeza Marija Tereza izgubila bitku sa korona virusom sa svojih osamdeset šest godina, dok je britanski princ Čarls takođe bio pozitivan na virus.

Sada je još jedan plemić dospeo u naslove, a u pitanju je tajlandski kralj, Maha Vajiralongkorn, koji se izolovao sa svojom svitom u luksuznom hotelu na Alpima. On ne samo da je bukirao čitav Grand Hotel Sonnenbichl za sebe i svoje goste, već je poveo i harem od 20 žena.

Nema potrebe da naglašavamo da je ovim potezom izazvao bes u ljudima iz čitavog sveta, dok je njegov narod putem društvenih mreža počeo da kritikuje svog kralja na sav glas. Oni su prema svemu sudeći, zanemarili tajlandski zakon koji im brani da govore loše o monarhu.

Šezdeset sedmogodišnji kontroverzni kralj ostao je u Alpima sa svojim mlađanim društvom – 119 članova njegove svite poslato je nazad na Tajland jer su razvili simptome korona virusa. Tajland za sada prema navodima ima 1.388 pozitivnih slučajeva is edam smrtnih ishoda. Vajiralongkorn je preuzeo tron 2016.godine, nakon smrti njegovog oca koji je bio cenjen i voljen među narodom, što se za njega svakako ne može reći.