St. Regis Cairo - luksuz na obali Nila

St. Regis Cairo hotel početkom ove godine zvanično je otvoren na obali reke Nil...

Smešten na severnom obodu Aleksandrije, najvećeg egipatskog grada, trideset i devet spratova visok hotel nudi svojim gostima pristup nekim od najekskluzivnijih istorijskih spomenika svoga grada.

Unutar svoje konstrukcije, dizajnirane od strane ahritekte Majkla Grevsa, St. Regis Cairo hotel poseduje obilje površina tamnog drveta i bogatih tekstura, kombinovanih intrigantnim, vešto oblikovanim dijamantskim panelima, bronzanim i drvenim segmentima sa zlatnim, sedefnim akcentima i kristalnim lusterima. Veliki, zadivljujući mural nazvan The Pink Sun, moguće je videti na zidu iza bara novog St. Regis hotela.

St. Regis Cairo donosi 286 soba i apartmana, kao i osadmeset luksuznih smeštaja. Najbolje opcije predstavljaju tri ekspanzivna Royal apartmana, koji svojim gostima nude privatne fitnes prostorije, saunu i prozore od poda do plafona, namenjene uživanju u panoramskim pogledima na Nil. Sve sobe i apartmani pružaju svojim gostima 24 sata dostupnu ličnu uslugu poznatiju kao St. Regis Butler.

Novi hotel predstavlja dom velikom broju restorana, barova i prostorija za sedenje i relaksaciju. Jedan od njih je i La Zisa, komforni trpezarijski prostor koji nudi autentičnu kuhinju sa juga Italije i ovde, gosti mogu uživati u predivnom iskustvu tradicionalnih azurnih obroka, pomešanih sa neverovanim panoramama drevnog Nila.

Prostirući se na 1.000 m2, Iridium Spa centar St. Regis hotela, omogućuje svima koji u njemu odsednu mogućnost uživanja u različitim tretmanima i besprekornim iskustvima tradicionalnih egipatskih masaža. Prostori namenjeni termalnim terapijama, posebno su dizajnirani za stimulisanje svih čula i regeneraciju kompletnog organizma, sa širokim opsegom objakta, koji uključuju saune, parna kupatila, ledene sobe, šok tuševe, avanturističke tuševe i bazene za relaksaciju.