Six Senses otvara svoj prvi luksuzni hotel u Japanu

Six Senses Kyoto otvara svoja vrata, predstavljajući renomirani brend u Japanu i dodajući živopisni dragulj urbanoj kolekciji.

Smešten usred bezvremenske privlačnosti svetilišta i palata Kjota, Sik Senses Kyoto oduševiće putnike spojem tradicije i modernosti, gde ih čekaju holistički wellness, održivost i izvanredna iskustva.

Dizajn hotela odaje počast slavnom periodu Heian, zlatnom dobu umetnosti i kulture u istoriji Japana. Crpeći inspiraciju iz koncepta "Miyabi", ili dvorske elegancije, arhitektura neprimetno spaja tradicionalne elemente sa savremenom estetikom. Predvorje služi kao zadivljujući uvod, ukrašen preklopnim ekranom napravljenim od Rakuyaki pločica iz Kjota, koji prikazuje siluetu planine Kurama, svetog mesta povezanog sa Reiki lečenjem. Preko puta ovog remek-dela, čudno umetničko delo inspirisano “Chōjū-giga” koje se često smatra najranijim oblikom japanske mange, postavlja razigran ton, odražavajući hotelski etos mešanja istorije i umetnosti.

Iza zadivljujućeg umetničkog dela nalazi se utočište mira i podmlađivanja. Biofilni dizajn Six Senses Kyoto neguje duboku vezu sa prirodom, što je vidljivo u upotrebi prirodnih materijala i vijugavim stazama kroz japanske bašte. Svaka od 81 sobe i apartmana za goste nudi utočište za kontemplaciju, sa inovativnim programom „Sleep With Six Senses“ dizajniranim da promoviše miran san kroz personalizovane konsultacije i holističke tretmane.

U srcu Six Senses Kyoto nalazi se istoimeni spa, gde se tradicionalne tehnike lečenja spajaju sa modernom naukom. Gosti mogu krenuti na putovanje samootkrivanja uz prepoznatljive tretmane kao što je ritual Ah-un, koji simbolizuje unutrašnji mir i ravnotežu inspirisan zen filozofijom. Za one koji žele da napune baterije, Biohack Recovery Lounge nudi najsavremenije uređaje za oporavak, osiguravajući da se putnici osećaju osveženo i revitalizovano.

Kulinarska iskustva u Six Senses Kyoto su proslava bogatog gastronomskog nasleđa Japana i sezonskih bogatstava. „Sekki“, hotelski celodnevni restoran za ručavanje, prikazuje hipersezonske menije inspirisane 24 japanska solarna termina, naglašavajući najbolje lokalne proizvode dobijene direktno od farmera i zanatlija. Iskustvo u restoranu dopunjuje Cafe Sekki, koji nudi niz zanatskih pića i poslastica napravljenih od prirodnih sastojaka. Nine Tails speakeasy koktel bar poziva goste da uživaju u živahnim kreacijama prožetim zanatskim duhom.

Održivost leži u srcu etosa Six Senses Kyoto, a vidljiva je u svakom aspektu njegovog poslovanja. Od eko-centričnog dizajna i izgradnje do interaktivnih radionica u Earth Lab, hotel je posvećen negovanju dublje veze sa lokalnom kulturom i ekološkim praksama. Namenski fond za održivost dalje podržava lokalne organizacije u naporima za očuvanje i obrazovanje, obezbeđujući nasleđe upravljanja za generacije koje dolaze.

Dok Six Senses Kyoto poziva goste da krenu na putovanje otkrivanja i podmlađivanja, ekskluzivna ponuda za otvaranje daje im priliku da pronađu svoje unutrašnje utočište usred drevne prestonice. Sa cenama od 1.002 dolara po noći uključujući doručak, gosti su pozvani da iskuse suštinu Kjota u neuporedivom luksuzu.

Luxury Experience