Six Senses osvaja Italiju

Prateći najavu o otvaranju novog hotela u Rimu 2021.godine, luksuzni brend, Six Senses, daje nam uvid u svoje planove vezane za dodatnu italijansku lokaciju, smeštenu u idiličnoj umbrijskoj provinciji…

Kroz svoje korene i većinu odmarališta u Aziji, održivi i wellness luksuzni brend, polako širi svoju imperiju prema zapadu. Prema navodima, ova migracija uključuje planove za rezidencijalni i hotelski projekat u Njujorku (zakazano otvaranje za iduću godinu). Nakon što su lansirali svoj novi posed u portugalskoj Duoro dolini pre pet godina, oni se nisu previše oglašavali na evropskom frontu, ali će se po svemu sudeći, to veoma brzo promeniti. Kako saznajemo, slavni brend planira da lansira novo odmaralište u istorijskom zamku u Umbriji.

“Nakon što sam duži niz godina studirao i živeo u Italiji, lično sam jako srećan što će Six Senses zaći u kulturni i modni centar Rima, uz lepotu i izobilje umbrijske provincije. Naš italijanski debi će ponuditi uvid u lude, uzbudljive, umetničke elemente Rima i mirne, spokojne i raskošne Umrbrije. To je kombinacija koja će nam dati priliku da proširimo svoju viziju i procenimo svoju rekonekciju, wellness i održivost, kako bismo svakom gostu dali priliku da uživa u Six Senses gostoljubivosti na unikatni i lokalni način”, izjavio je Nil Džejkobs, CEO Six Senses Hotels Resorts Spas.

Sa debijem koji je zakazan za 2023.godinu, Six Senses Antognolla će zauzimati 1.335 hektara u ušuškanom delu umbrijske provincije, biće okružen pogledima na vinograde, maslinjake i drvorede čempresa. Kao pravo odmaralište, ovaj resort će sadržati golf teren, konjički centar, školu kuvanja, organsku farmu, dečiji klub, Experience paviljon i spa & wellness ponudu koja će sadržati programe za zdrav san, ishranu, kretanje i mnogo toga drugog.

U srži ovog odmarališta će biti održivo restaurirani zamak Castello di Antognolla iz 12.veka, uz svoje istorijske građevine, gde će svoje mesto pronaći 71 soba za goste i apartman. U ponudi će biti i 79 rezidencija za kupovinu, koje idu od stanova, preko dvosobnih vila, do šestosobnih hacijendi. Naravno, s obzirom na to da se odmaralište nalazi u Italiji, velika pažnja će biti posvećena hrani i vinu, sa fokusom na rustična umbrijska jela, domaće proizvode i organsko vino.