Six Senses osvaja istorijski centar Rima

Six Senses otvara svoje veličanstvene posede po čitavom svetu – od Izraela do Ibice…

Sada, ultra-luksuzni brend predstavlja svoje planove za debitovanje u Italiji, sa hotelom koji će se nalaziti u samom srcu Rima, na samo nekoliko koraka udaljenosti od Panteona. Naravno, Six Senses brend je dao sve od sebe kako bi očuvao građevinu pod zaštitom Uneska, restaurirajući njenu originalnu fasadu i grandiozno stepenište. Luksuzni hotelski brend takođe je otišao korak dalje i renovirao obližnju baroknu crkvu, San Marcello al Corso.

Sa planovima da svojim prvim gostima poželi dobrodošlicu 2023.godine, Six Senses Rome će se nalaziti unutar Palazzo Salviati Cesi Mellini, istorijskoj građevini koja je konstruisana na mestu originalne palate Kardinala Đovanija Mikelea, koja datira iz petnaestog veka. Palata je takođe dobila ime od prominentne Sao Marcelo porodice koja je ovde živela.

“Kao stjuardi tako važnog kulturalnog i istorijskog mesta, odgovorni smo za proslavu njegove prošlosti i očuvanje njegovog potencijala za budućnost”, izjavio je CEO Six Senses Hotels & Resorts, Nil Džejkobs. “Ovaj posed mi je blizak srcu. Studirao sam kulturu i umetnost u Firenci i u Italiji se osećam kao kod kuće. Za mene je ovo više od građevine. To je projekat ljudi, zbog čega se udružujemo sa arhitektama i dizajnerima koji osećaju istu strast i uzbuđenje poput mene.”

Six Senses brend angažovao je Patriciju Urkiolu da ponovo osmisli veličanstveni enterijer palate. Cenjena arhitekta iz Španije, koja je poznata po svojim održivim kreacijama, dobila je zadatak da neprimetno spoji autentično nasleđe palate sa savremenom vizijom hotela. Hotel će imati 96 prostranih i prozračnih soba i apartmana za goste, sa visokim plafonima, podovima od Travertina i tradicionalnim Cocciopesto gipsanim detaljima.

Na prizemnom spratu, u BIVIUM restoranu, glavni kuvar Nadia Frisina će služiti modern italijansku kuhinju koja će biti inspirisana lokalnim proizvodima, dok će NOTOS krovni bar biti savršeno mesto za uživanje u koktelima sa veličanstvenim pogledom na grad.

Kao što se i očekuje od Six Senses poseda, rimski predstavnik će takođe imati veličanstveni spa. Inspirisan tradicijom antičkih rimskih kupatila, wellness cnetar će sadrži tri bazena, koji su pažljivo dizajnirani kako bi umanjili upale i pomogli bržem oporavku mišića, kao i hamam, saunu, platformu za jogu na otvorenom i sobe za meditaciju”.

“Čast mi je i ponosna sam što se ovaj hotel otvara u mom rodnom gradu”, izjavila je Frančeska Tozi, generalni menadžer Six Senses Rome. “Moj tim i ja sap uno entuzijazma radimo kako bismo preveli ključne vrednosti brenda u rimski kontekst. Za nas, visoki kvalitet i luksuz uključuju neobična iskustva i poštovanje prema lokalnoj zajednici”.

Six Senses Rome će se pridružiti portfoliju ovog brenda koji je raštrkan po čitavoj planeti. Trenutno, u razvoju su takođe hoteli Six Senses Svart smešten u podnožju Svartisen glečera u Norveškoj i Six Senses Southern Dunes na zapadnoj obali Saudijske Arabije.

Luxury Experience