Iskusite istinski luksuz na najudaljenijoj destinaciji sveta

Smešten na glečeru Rut na Aljasci, ovo je najudaljeniji luksuzni hotel na svetu - nudi očaravajuće poglede na polarnu svetlost, dostupan je samo vazdušnim putem, a boravak ovde košta 35.000 dolara.

Ako želite da putujete, ali ne želite da razmišljate o držanju fizičke distance, predstavljamo vam hotel koji je savršen za vas! Govorimo o Sheldon Chalet hotelu koji se takođe smatra najudaljenijim hotelom na celom svetu.

Smešten na grebenu amfiteatra Don Sheldon na glečeru Rut koji oduzima dah na Aljasci, ovaj hotel vam je dostupan samo vazdušnim putem. Sa helikopterom kao jedinom opcijom prevoza, imaćete pogled iz ptičje perspektive na glečer i planine koje okružuju ovaj izvanredni posed usred Aljaske.

Okružen nestvarnim prirodnim staništem i divljinom, Sheldon Chalet pruža pogled na nacionalni park Denali koji se prostire na šest miliona hektara i veličine je cele američke države. U njemu se nalazi vrh Denali (6.194 m), najviša planina u Severnoj Americi, a takođe služi i kao sklonište za grizlije, losove, vukove i bezbroj drugih vrsta životinja.

Sheldon Chalet datira pola veka unazad i ima fascinantnu istoriju. Originalni hotel sagradio je Don Šeldon, poznati pilot sa Aljaske. On je bio pionir iskrcavanja na glečerima za prevoz penjača, lovaca, ribara i istraživača u udaljena područja koja nisu dostupna kopnenim transportom. Hotel vam nudi potpunu privatnost daleko od stresa urbanog života i savršeno je utočište za one koji uživaju u prirodi. Vlasnici će vam pružiti vredne savete o tome koje je najbolje vreme za posetu planinskoj kući da biste videli severno svetlo ili zvezde padalice.

Počevši od 35.500 dolara po paru za minimalni boravak od 3 noći, porodica Šeldon će se pobrinuti za svaki element vaše posete. U ovu cenu je uključun prevoz helikopterom do i od Chaleta, usluge kuvara koji priprema gurmanska jela, konsijerža, vođene glečerske avanture sa dva vodiča i svu opremu za vaše planinske avanture.

Kako se nalazi na tako udaljenoj lokaciji, kvalitet vazduha u amfiteatru Don Sheldon je izuzetan, čineći izlazak, zalazak sunca i posmatranje zvezda nezaboravnim iskustvom.

Povezane teme