Sedište Winstona Churchilla pretvara se u luksuzne kuće i hotel

Impresivna zgrada bivšeg „Old War Office-a“ koja je proglašena zgradom od posebnog interesa i koja je zatvorena dugi niz decenija, pretvara se u luksuzne kuće i hotel.

Nakon monumentalne transformacije u poslednjih pet godina, ovo jedinstveno obeležje u Londonu biće završeno 2022. godine i uključivaće i prvi hotel Raffles u engleskoj prestonici, sa 125 soba i apartmana, kolekcijom od 9 restorana i barova i uzbudljivim spa centrom.

Smeštena u jednoj od istorijski najvažnijih i najmoćnijih kancelarija u Londonu, „Old War Office“, dovršen 1906. godine i po projektu britanskog arhitekte Williama Younga, prožet je istorijom. Prvobitno palata Whitehall, dom Henrija i drugih monarha, zgrada je "svedočila" događajima koji su promenili svet, jer su tamo bile kancelarije veoma uticajnih političkih i vojnih lidera poput Winstona Churchilla i David Lloyd Georgea. Ovo je takođe bila baza Johna Profumoa kada je bio ministar i inspirisala je Iana Fleminga da napiše seriju knjiga o Jamesu Bondu, radeći tamo u mornaričko obaveštajnom odeljenju. Veličanstvena arhitektura učinila je ovo mesto idealnim za filmove o Jamesu Bondu, a odnedavno i za dramsku seriju „The Crown“.

Osvojivši međunarodno poštovanje, kultna zgrada stvorena je kao simbol britanske moći. Impresivna i po veličini i po visini, sa plafonima koji dostižu i do 4,4 metra, i sa panoramskim prozorima, enterijer ističe klasičnu arhitekturu u modernoj verziji, usklađenu sa savremenim načinom života.

Unutrašnjost kuća uredio je dizajnerski studio 1508 London, sa ručno izrađenim kuhinjama po meri britanske kompanije Smallbone of Devizes i mermerima, dok mnoge od njih zadržavaju neke od originalnih karakteristika zgrade, poput podova od mozaika i hrastovog drveta. Posebna pažnja posvećena detaljima u svakoj kući odražava veštinu izrade koja je primenjena u svakom aspektu ove veličanstvene zgrade.

Svaka kuća je jedinstvena i posebno dizajnirana tako da odgovara svojoj jedinstvenoj lokaciji. Osim toga, dve impresivne kuće u tornjevima uzdižu se iznad horizonta Londona. U ovom neprevaziđenom stambenom kompleksu, vlasnici će imati koristi od svih pogodnosti svetski poznatog hotela na svom pragu, bez potrebe da prave kompromise u pogledu visokog nivoa privatnosti i osamljenosti koji nudi kuća u privatnom vlasništvu. Ova zamršena ravnoteža postignuta je očaravajućom originalnom arhitekturom zgrade koja pogoduje razvoju njene dvostruke namene kao rezidencija i hotela.

Na čelu velikog projekta je Hinduja grupa, koja je sa istorijom koja počinje 1914. godine i prometom od više milijardi, u potpunosti posvećena zgradi od svog prvog dana. Radila je sa timom stručnjaka, uključujući, Historic England i Museum of London Archaeology i imenovali EPR Architects da nadgledaju kompleksnu obnovu. Unutrašnjost hotela nosi potpis njujorškog dizajnera Thierryja Desponta.

Grupa Hinduja udružila se sa svetski poznatim Raffles Hotels & Resorts, koji će preuzeti operativni deo od 125 soba i apartmana u vodećem hotelu „The OWO“, kao i 85 rezidencija. Usluge u kojima će gosti uživati sinonim su za čuveni brend Raffles - ljubazno i dobro obučeno osoblje, personalizovana usluga i vanvremenska atmosfera - i podignuće lestvicu londonskog gostoprimstva.

Stanari i gosti hotela će moći da prošetaju do Buckinghamske palate, Nacionalne galerije, Galerije Tate i Kraljevske akademije, kao i do poznatih pijaca u Regents Street-u, Bond Street-u i Jermyn Street-u.