Savršenstvo dizajna na obalama jezera Garda – Bellerive Lifestyle Hotel

Više slika

Više slika

Studio Apostoli je odgovoran za dizajn Bellerive Lifestyle Hotela na jezeru Garda, unoseći novi život u ovaj objekat sa 5 zvezdica kroz opsežne renovacije sa fokusom na stil života...

Smešten u zalivu Salò, s pogledom na turističku luku Canottieri del Golfo di Salò na jezeru Garda, Bellerive Lifestyle Hotel nedavno je ponovo otvoren za javnost nakon značajnog restilizovanja enterijera i redizajna raspodele prostora koje je izveo Studio Apostoli. Zahvaljujući ovim intervencijama, Bellerive Lifestyle Hotel je unapređen sa 4 na 5 zvezdica. Boutique hotel obuhvata glavnu petospratnu zgradu sa prostranom panoramskom terasom na poslednjem spratu, zajedno sa susednom zgradom Bellavista.

Projekat restilizovanja inspirisan je filozofijom prirodnih elemenata (voda, zemlja, flora) i obuhvata celu strukturu. To uključuje zajedničke i recepcijske prostore, restoran LeRive, Lounge Bar i sobe u oba objekta, ukupno 38. Delikatne nijanse usklađuju se sa teksturiranim tkaninama i presvlakama, a toplu, mekanu rasvetu naglašavaju dekorativne svetiljke. Guste drvene obloge sa metalnim umecima elegantno se suprotstavljaju finom mermeru postavljenom u klasičnim uzorcima.

Superior, Deluxe i Suite sobe - do 45 kvadratnih metara - definišu izbor soba i prate koncept dizajna inspirisan prirodnim elementima. To uključuje neutralne i desaturirane tonove, tapete sa efektom akvarela, igre tkanja i preklapanja i mat, meke površine. Rezultat je intimno i ugodno okruženje za opuštanje, uronjeno u panoramsko okruženje jezera.

Ponuda hotela upotpunjena je restoranom LeRive sa panoramskim pogledom na jezero, Lounge Barom sa finim izborom lokalnih vina, spoljnim bazenom sa solarijumom i prostorom za opuštanje, te privatnim parkingom za goste. Drugi deo strukture obuhvata teretanu sa panoramskim pogledom, konferencijski prostor i četiri dodatne suite sobe inspirisane elementima vode i zemlje, raspoređene na prvom i drugom spratu.

"Zajedno sa mojim studijom, razvili smo koncept inspirisan latinskim 'otiumom', prenoseći obnovljeni pristup kontemplaciji, meditaciji i samopouzdanju", komentariše Alberto Apostoli, osnivač Studio Apostoli, koji nastavlja: "Bellerive Lifestyle Hotel uživa u strateškoj poziciji - avanpostu na obalama jezera Garda, zaista izuzetnoj lokaciji. Inspiraciju smo crpeli iz njegove istorije i identiteta za naš projekat restilizovanja."

Studio Apostoli, sa sedištem u Veroni, specijalizovan je za arhitekturu, unutrašnji dizajn, konsultacije i dizajn proizvoda, sa posvećenim fokusom na otelotvorenje koncepta wellnessa u svim svojim projektima. Sa više od dvadeset pet godina iskustva, studio je uspešno realizovao projekte na gotovo svim kontinentima, akumulirajući više od 60 međunarodnih nagrada i brojne publikacije.

Luxury Experience