Savršena destinacija za sve one koji žude za rajskim odmorom

Kada pomislite na rustičnu vikendicu, verovatno nećete zamisliti nešto spektakularno, očaravajuće i unikatno poput LS House koja se nalazi na bujnom prostoru, na 180 kilometara od Meksiko Sitija…

Ovo veličanstveno odmaralište dizajnrao je Lucijano Gerbilski u saradnji sa RED grupom, a ono predstavlja sjajnu mešavinu starog i novog, sa rustičnim detaljima koji su ovde ovaploćeni savremenom ekspresijom. Padajuće forme krova i kameni zidovi kreirani od tamne vulkanske stene definitivno su ključni detalji u izgledu ove prostrane vikendice, zbog kojih je prepoznatljiva i sa velike udaljenosti. Seirja krovova i volumena stvara interesantnu mešavinu prostora, gde gornji nivo sadrži glavnu spavaću sobu i dodatne sobe za goste, dok se u donjem nivou nalazi dnevni boravak, sa kuhinjom i trpezarijskim prostorom.

Društvene zone raspoređene na donjem spratu su neprimetno spojene sa eksterijerom uz pomoć al-fresco trpezarijskog prostora, lože, bazena i đakuzija. Svaki maleni detalj je pažljivo promišljen i ukombinovan sa drvenom dekoracijom i dezenima koji nas asociraju na kulturnu baštinu Meksika. Dalje od dnevnog boravka, kupatila privlače najveću količinu pažnje sa unikatnim bakarnim kadama, starinskim komadima nameštaja i zelenilom.

Pravo remek delo u ovom konceptu jeste sedam metara visoki stakleni zid sa vodenim ogledalom koji se pretvara u vodopad koji se preliva ispod glavnog ulaza. Zaobljeno stepenište iznad vodopada, zajedno sa velikom količinom zelenila transformišu ovaj prostor u pravu poslasticu. Zajedno sa fotovoltaičnim panelima koji greju ovaj dom i đakuzi, sistemom za sakupljanje kišnice i reciklažu vode, uz specijalni “zeleni” pristup gradnji, ova vikendica je pravi raj na zemlji.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja