Savršen jonski odmor u Domes Miramare na Krfu

Sunčano ostrvo Krf nalazi se na zapadnoj strani grčkog kopna, a njegov istoimeni glavni grad nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine koja prikazuje italijanske arhitektonske uticaje iz vremena kada je bio deo Mletačke Republike.

Živahni gradski trgovi i lavirinti uličica oivičeni su zgradama pastelnih nijansi sa prozorima sa kapcima i zasvođenim vratima, dok prateća sveprisutna bugenvilija dodaje dašak boje ulicama.

Na 30 minuta vožnje južno duž istočne obale Krfa nalazi se luksuzno odmaralište Domes Miramare. Ova destinacija je nekada bila letnjikovac porodice Onazis i igralište za međunarodne kraljevske porodice i poznate ličnosti. Utočište samo za odrasle i dalje zadržava svoj prestižni status nakon što je nedavno renovirano sa višemilionskim razvojem, čuvajući svoju vekovima staru kolekciju maslina koje doprinose organskom karakteru rezidencije.

Prostrana recepcija i salon u predvorju su centralno središte i upotreba prirodnih materijala je sveprisutna. Istaknuto maslinovo drvo zauzima centralno mesto, a nameštaj bledih boja je ukrašen tonovima koji oponašaju spoljašnje nijanse zelene i plave, dok se među sofama nalazi veliki klavir koji svakog jutra i večeri sviraju različiti umetnici. Klizna vrata od poda do plafona vode na terasu i obalu Jonskog mora, sa kopnom Grčke kao pozadinom.

Na čelu kulinarske ponude je kuvar sa Michelin zvezdom Tasos Mantis, koji predsedava večerom u restoranu Makris, što je vrhunac svakog boravka. Savremeni grčki meni, koji se menja svakodnevno, sadrži izuzetan stek Rib Eye Black Angus, obilje sveže ribe i morskih plodova, kao i listu ukusnih vegetarijanskih i veganskih jela. Ostali izbori za ručavanje uključuju suši restoran, Raw (najbolje je rezervisati pre dolaska) i otmeni bar pored bazena koji služi lagane obroke i grickalice tokom dana.

Vreme ovde brzo prolazi. Provedite ga ili vežbajući, uživajući na privatnoj plaži ili se odlučite za tradicionalno kupanje pored bazena izležavajući se u kabinama ili na ležaljkama.

Sobe i apartmani Emerald nalaze se u tri odvojene niske zgrade, sa balkonima sa kojih se pruža pogled na bašte ili na more. Ovo je savršena tačka za posmatranje ružičastog zalaska sunca dok pijete Kumquat koktel boje mandarine.

Na drugoj strani odmarališta su apartmani Pavillion Suites, sa pojedinačnim bazenima i đakuzijima na otvorenom. Boravak u jednom od ovih apartmana omogućava pristup dnevnoj sobi, mirnom prostoru u kojem se tokom celog dana i noći služe vrhunska alkoholna pića i ukusne grickalice. Tim konsijerža Haute Living vam je takođe na raspolaganju kako bi vam omogućili iskustvo po meri za ultimativni boravak.

Drvena terasa za sunčanje i bazen pružaju mirno povlačenje daleko od atmosfere odmarališta, a ukoliko želite da uživate u samoći na suncu, prošetajte pristaništem i uronite noge u staklasto more pre nego što zaronite.

Luxury Experience