Šarm Toskane u svom najboljem izdanju

Život u Toskani sam po sebi predstavlja svojevrsnu idilu – tamo, dani se odvijaju sasvim drugačijim tempom, pozivajući nas da uživamo u svakom trenutku koji je došao i prošao…

Ipak, ukoliko želite zaista da se upoznate sa Toskanom i svim njenim čarima, predlažemo vam da to učinite u velelepnoj vili, gde je Ves Anderson napisao The Grand Budapest Hotel. Skrivena u malenom selu, Castiglioncello del Trinoro, sa pogledom na Val d’Orica, vila će vam ponuditi izobilje privatnosti, izbegavajući da utoli žeđ za radoznalošću okolnih suseda.

Majkl Kiofi, osnivač imperije koja je sada poznata pod imenom Monteverdi Tuscany, zaljubio se u Italiju davno pre nego što je po prvi put zakoračio u srednjevekovno selo Castiglioncello del Trinoro. Svoj povratak opisuje kao “povratak starom ljubavniku, koji je malo ukaljan. Pronašao sam ovo mesto tišine, idealno za razmišljanje, razgovore, umetnost i nauke”. Inspirisan lepotom sa kojom se susreo, odlučio je da renovira maleni zaselak, koristeći privlačnost prirodog okruženja i bogatu kulturu i istoriju kao svoj narativ.

Uz pomoć dizajnerke Ilarije Mijani, poznate po restauraciji nekih od najlepših napuštenih italijanskih dragulja arhitekture, konstruisao je Monteverdi, koristeći tragove originalnih građevina. Kako bi zadržala autentičnost, koja je glavna tačka privlačnosti ovog lokaliteta, Mijani je izbegavala upotrebu folklorističkog pristupa restauraciji i turističkih klišea italije, koristeći istorijske tehnike gradnje kako bi oživela ovo selo i sačuvala njegovu staru slavu.

Danas, ovaj posed se sastoji od 18 soba, pri čemu svaka od njih ima svoj originalni raspored prostora, spa centra svetske klase, infiniti bazena, Monteverdi Kulinarske akademije, umetničke galerije i mnogo toga drugog. Monteverdi takođe nudi Residence program za umetnike i naučnike, unoseći tako dodatni dašak života u ovaj deo sveta. I dok je Monteverdi idilično mesto za opuštanje i obnavljanje energije, Kiofi ohrabruje goste da učestvuju u programima koje odmaralište nudi, kako bi dodatno poboljšali svoje iskustvo boravka i aktivirali sva čula.

“To je kao da ste zakoračili natrag kroz vreme”, objašnjava Kiofi, pokušavajući da dočara lepotu malenog sela. I zaista, kada pogledate galeriju, shvatićete da je u potpunosti u pravu. Kada prvi put zakoračite u svoju sobu i otvorite rustične zastore, suočavajući se sa neverovatnim pogledom, osetićete neposredni osećaj mira, kombinovan sa neprikosnovenim uzbuđenjem. Predlažemo vam da pre nego što se vratite svom domu, obavezno posetite Monteverdi spa, i odaberete tretman sa kupkom u kadi od travertina sa pogledom na Val d’Orcia – sigurni smo da ćete baš tada shvatiti zašto su vam čitave protekle godine putovanja toliko nedostajala.