Ruralna Umbrija - mesto gde ćete pronaći svoj mir

Putovanje kroz vreme je verovatno najsnažniji neostvareni san čitavog čovečanstva…

Iako nam to (za sada) nije omogućeno zbog nekih stvari koje ne možemo kontrolisati, ipak postoji nekoliko načina da zaboravimo na sadašnjost i uživamo u lepoti prošlosti ili zamišljamo budućnost.

Ako ste ljubitelji prošlih era, onda će vas obradovati činjenica da postoji šarmantni Eremito – Hotelito del Alma, gde se možete vratiti u doba kada je sve bilo mnogo jednostavnije. Ovaj skriveni eko resort okružen je mirnim prirodnim rezervatom i uživa punu privatnost.

Jednostavno rečeno, ovo je raj koji gosti ne žele da napuste, a i što bi to hteli? Beg od spoljnog sveta sada je moguć u ruralnoj Umbriji, gde je ruševina iz 14.veka restaurirana do svog trenutnog luksuznog statusa. Samo 14 gostiju može biti smešteno u ovom odmaralištu, u nekadašnjim odajama monaha. Asketska estetika ovog mesta nije ograničena samo na eksterijer, već je dostupna i u enterijeru. U sobama nećete pronaći televizore, telefone i WiFi, već samo mogućnost za idealni odmor i relaksaciju, zbog kojih ste i došli.

Obedovanje u ovom resortu je takođe skromno, ali nikako nije loše. Restoran ovog mesta služi vegeterijanski meni, pri čemu se obroci pripremaju od sastojaka uzgojenih u njihovoj privatnoj organskoj bašti. Hleb i testenina su ovde domaći, a ne kupovni ili još gore uvozni, dok se džemovi i brojne druge poslastice pripremaju svakodnevno.

Kursevi joge i meditacije su ovde očigledan izbor za slobodno vreme, dok su vam jahanje i šetnje po šumi uvek opcija. Ako želite da se odmorite od stvarnog sveta, ovo mesto je idealno za vas.

D.Ć.