Ritz-Carlton Reserve debituje u Saudijskoj Arabiji luksuznim privatnim odmaralištem na Crvenom moru

Smešten u mirnim vodama Crvenog mora, Nujuma je predstavljen kao prvi Ritz-Carlton rezervat na Bliskom istoku.

Smešteno na ostrvu Ummahat, ovo privatno utočište na ostrvu deo je prelepe grupe ostrva Blue Hole. Ovde, netaknuti koralni grebeni cvetaju ispod površine, dok nebeska nadstrešnica iznad oslikava beskrajnu tapiseriju zvezda. Nujuma, nazvana po arapskoj reči za „zvezde“, poziva putnike na nepoznato putovanje do jednog od najzabačenijih i najzaštićenijih arhipelaga na svetu. Usred azurnog prostranstva, gosti se podstiču da urone u bogatu kulturu i tradiciju regiona.

Crveno more, na zapadnoj obali Saudijske Arabije, je vrhunska luksuzna regenerativna turistička destinacija. Okruženo je četvrtim po veličini sistemom koralnih grebena na svetu i ima arhipelag od preko 90 netaknutih ostrva. Iz ovog očaravajućeg okruženja, gosti mogu da se upuste u izvanredne avanture ronjenja, otkrivajući mesta koja se retko posećuju. Koralni grebeni, neki stari više od pet hiljada godina dom su živopisnih ekosistema, uključujući preko 165 endemskih vrsta grebenskih riba, delfina, morskih kornjača i raža.

Obale ostrva okružene su bogatim mangrovama, jednim od najproduktivnijih ekosistema na svetu. Unutar ovog bujnog staništa posetioci mogu uočiti razne morske ptice i morske beskičmenjake. Iza tirkiznih voda, staze vode preko veličanstvenih pustinjskih dina i nude još jednu dimenziju istraživanja.

Dizajnirani od strane Foster and Partners, arhitektura i enterijer Nujuma crpe inspiraciju iz prirodnog okruženja. Široke strukture inspirisane školjkama i elegantni enterijeri koriste prirodne materijale sa umirujućim morskim i peščanim tonovima. Enterijere krase geometrijski uzorci, tradicionalna keramika, tkani saudijski tepisi i zavese koje slave lokalni zanat. Staze između paviljonskih prostora i vila uokvirene su bujnim pejzažom sa autohtonim biljkama.

Odmaralište do kojeg se može doći iznajmljenim čamcem ili hidroavionom nudi 63 vile iznad vode i na plaži sa jednom do tri spavaće sobe, svaka sa prostranim dnevnim boravkom i privatnim bazenima sa pogledom na more. Svaka vila je opremljena teleskopima za posmatranje zvezda, omogućavajući gostima da se dive noćnom nebu sa svojih terasa. Vile iznad vode pružaju panoramski pogled i direktan pristup moru, dok vile na plaži nude usamljena skloništa na mekom belom pesku, preplavljene prirodnim svetlom i osvežavajućim morskim povetarcem. Posvećeni lični domaćin osigurava da se vodi računa o svakom detalju iskustva gostiju, vodeći goste kroz bezbrojna obogaćujuća iskustva koja su dostupna.

Nujuma nudi jedinstvene kulturne uvide kroz tim lokalnih stručnjaka posvećenih očuvanju i deljenju svog nasleđa. Gosti svih uzrasta mogu da učestvuju u praktičnim aktivnostima koje organizuju stručnjaci za održivost, životnu sredinu i kulturu.

Gastro scena u Nujumi je proslava arapskih tradicija. Pet kulinarskih iskustava rezervata odaje počast bogatoj istoriji regiona. U Tabrahu, gosti su dobrodošli da probaju specijalitete od morskih plodova, uključujući „The Luckiest Catch“, zajedničku proslavu morske blagodeti. Jamaa nudi opušteno iskustvo obroka na otvorenom uz lagana jela pripremljena na roštilju na drva pored otvorenog bazena i plaže odmarališta. Maia, intimno mesto za osveženje inspirisano astrologijom, ima terasu na otvorenom za posmatranje zvezda, koju vodi astrolog odmarališta. Sita, prostrano mesto za ručavanje tokom celog dana, kombinuje poslastičarnicu u francuskom stilu i restoran Levantine, koji nudi sveže pečen hleb iz tradicionalne glinene peći uparen sa svežim humusom i začinama.

Neyrah Spa je utočište za holistički wellness, nudeći tretmane koji podmlađuju um, telo i duh. Koristeći regionalne sastojke kao što su ulje ouda stručnjaci za wellness kreiraju tretmane po meri kako bi ponovo uspostavili ravnotežu i opustili se. Gosti se mogu baviti tehnikama disanja, meditacijom, lunarnom jogom i terapijom isceljenja zvukom, uz morski povetarac i blage talase koji poboljšavaju iskustvo u sobama za tretmane koje su okrenute ka moru i kabinama na otvorenom.

Luxury Experience