Ritz Carlton Maui Kapalua - luksuzni hotel koji poštuje svetinje

Smešten na 9.000 hektara netaknutog ostrva, Ritz-Carlton Maui, Kapalua bi mogla biti savršena destinacija za aktivne putnke i one koji žele da se opuste sa egzotičnim koktelom u ruci…

Odmaralište je već duže vreme omiljeno parovima i porodicama, jer nudi savršen spoj pogodnosti koje porodice traže, dok u isto vreme održava standard luksuznog odmora koji parovi očekuju kada putuju na Maui. Resort je skoro prošao kroz proces renoviranja vredan 100 miliona dolara, tokom kog je skoro svaki element poseda bio na neki način dotaknut – od soba za goste i restorana, pa sve do bazena, pa čak i liftova, dok svaki dizajnerski izbor naglašava havajsku kulturu.

Nakon dolaska u hotel, goste će pozdraviti jarka i koloritna autohtona flora i fauna, koja se preliva u sasvim novi lanai u lobiju, koji nudi nesmetani pogled na Honokahua zaliv. Lanai sa beskrajnim ivicama je podjednako opčinjavajuć, koliko je značajan, odajući počast havajskoj kulturi, pričajući priču od Kapalui.

Ručno izrezbarene drvene kapa ploče koje krase prostor simbolizuju šest zaliva oko odmarališta koji su bili omiljeni havajskim poglavicama. Izrazita rasvetna tela inspirisana su drevnim ribarskim zamkama, koje su dizajnirane da love ribu za kraljevske porodice. Sa više mesta za sedenje, zajedno sa ognjištima, lanai nudi živu i privlačnu atmosferu od izlaska do zalaska sunca.

„Ritz-Carlton Maui, Kapalua je posebno mesto za naše goste, baš kao što je Kapalua nekada bila za velike havajske poglavice“, rekao je Kliford Nae'ole, havajski kulturni savetnik u The Ritz-Carlton Maui, Kapalua. „Svaki element, bez obzira koliko veliki ili mali, ima važan značaj u havajskoj kulturi i nadamo se da će naši gosti uživati u njima i zbog njihove lepote i zbog njihovog značenja.”

Po ulasku u suncem obasjan salon, gosti se odmah transportuju u mirno utočište u zatvorenom i na otvorenom sa prekrasnim pogledom na veličanstveni Molokai i Bay Golf teren. Preplavljeno smirujućim nijansama sa sjajnim tropskim bojama koje odražavaju prirodno okruženje odmarališta, ovo ekskluzivno skrovište je poželjno privatno bekstvo za najizbirljivije goste odmarališta.

Prihvatajući prirodnu lepotu i bogato kulturno nasleđe Mauija, nove sobe za goste, apartmani i rezidencije, sve sa privatnim terasama, imaju delikatne tonove peska i prilagođene završne obrade drveta, izazivajući osećaj smirenosti i spokoja. Azurno plavi i tamnozeleni akcenti odražavaju zadivljujuće nijanse svetlucavog okeana i bujne flore, dok prozori od poda do plafona pozdravljaju okruženje ostrva u unutrašnjosti stvarajući jedinstven osećaj mesta koji se ne može videti nigde drugde.

Ritz-Carlton sofisticiranost sa havajskim osećajem emituje estetiku koja se nastavlja u hodnicima sa bogatim, tamnim drvenim završnim obradama i akcentima boja sa tepiha inspirisanih tropskim krajevima.

Za goste koji žele da iskuse lepotu i čudesa Kapalue u još privatnijem okruženju, odmaralište će predstaviti The Fire Lanai Collection, novu kategoriju premium soba. Smeštena u prizemlju kule Napili, svaka soba će imati proširene lanaie sa zasenama, visećim mrežama, prostorom za sunčanje i ognjištem koji pozivaju goste da uživaju u najboljem životu na Mauiju u zatvorenom i na otvorenom.

Centralni deo prostranog letovališta na otvorenom je ekspanzivno iskustvo sa renoviranim bazenom od 1.000 kvadratnih metara. Inspirisana poznatom prirodnom formacijom stena lave ispred odmarališta u Makaluapuna Pointu, tri bazena odmarališta sa nultom ivicom povezana kaskadnim vodopadima, formiraju ljiljan i okružena su bujnim tropskim cvetovima. Prirodna inspiracija ima za cilj da proširi osećaj plaže sa obale na imanje. Svaki pojedinačni bazen ima salone u vodi, omogućavajući gostima da se opuste dok uživaju, pored dovoljno mesta za sedenje oko svakog od njih.

Za one pojedince koji traže još luksuznije i privatno iskustvo, odmaralište je nedavno debitovalo sa sedam prilagođenih luksuznih loža i kreveta u oazi. Nove lože, sa sedištima za do osam gostiju, u nijansama plave i zelene, inspirisane su autohtonim cvećem i prirodnim lepotama koje okružuju posed. O gostima luksuznih loža dobro brine lični serviser i imaju pristup nizu užitaka, uključujući tanjir sa tropskim voćem i domaćim hlebom od banane, kremu za sunčanje, neograničenu vodu i bezalkoholna pića, Wi-Fi, Bluetooth zvučnik, TV sa ravnim ekranom, vitrinu sa frižiderom, plafonski ventilator i ogrtače.

Ritz-Carlton Maui, Kapalua, ponosno održava Honokahua Preservation Site lokalitet, priznatu „wahi pana“ (sveto mesto) koji se nalazi u blizini odmarališta. Ova lokacija služi kao odredište gde se domorodci Havaja mogu okupiti da bi sproveli ceremonije i rituale.

Luxury Experience