Rim dobija novi najluksuzniji hotel grada

Rim nije izgrađen za jedan dan, niti će to biti slučaj sa najraskošnijim hotelom ovog grada – novim Bulgari Hotel Roma...

Italijanska kuća luksuza, Bulgari, potpisala je ugovor za izgradnju novog hotela u Rimu, koji će, ako se sve bude odvijalo po planu, biti otvoren 202.godine. Lokacija ovog hotela je strateški odabrana, pa će se on nalaziti na centralnom trgu, Piazza Augusto Imperatore, gde će zauzimati interesantnu građevinu izrađenu između 1936. i 1938.godine, a koju je dizajnirao arhitekta Vitorio Balio Morpurgo. Ono što ovaj hotel čini zaista posebnim jeste pogled koji se iz njega pruža – on gleda na Ara Pacis i Mausoleum of Augustus.

Hotel neće imati samo istorijskih značajan pogled, već će biti okružen sa skoro 2000 godina rimske arhitekture, njegovim baroknim crkvama i trgovima iz davnih vremena. Buglari Hotel će se integrisati sa postojećim spektakularnim tonovima grada, jer je skoro čitava građevina u kojoj će biti smešten okarakterisana rimskim materijalima i bojama. Monumentalna kreacija hotela trenutno je u rukama italijanske arhitektonske kompanije, Antonio Citterio Patricia Viel, koji su već pokazali svoj dodir magije na brojnim drugim Bulgari hotelima širom sveta.

Kada se radi o Bulgari Hotel Roma, oni će biti zaduženi za arhitektonski deo projekta i dizajn njegovog enterijera. Možemo slobodno reći da hotel već sada dosta obećava, jer nekoliko spektakularnih detalja već sada sadrži. Njegovi 100 soba za goste će se sastojati uglavnom od apartmana, dok će deo čitave priče biti i Il Ristorante, koji će predvoditi šef Niko Romito, uz The Bvlgari Bar. Restorani i barovi će zauzimati najviši sprat hotela, obećavajući neverovatni pogled na gradi predivnu rimsku atmosferu. Gosti mogu očekivati vrhunske pogodnosti u okviru hotela, poput raskošnog spa centra sa zatvorenim bazenom, i teretanu svetske klase, koja će nuditi ekskluzivni Bvlgari Workshop metod treniranja.

Sa tolikom količinom intrigantne istorije u okruženju, bila bi prava šteta da ona ne pronađe svoje mesto u samom srcu hotela. Baš iz tog razloga, arhitekte su kreirali specijalnu sobu za čitanje, koja sadrži kolekciju dragocenih izdanja posvećenih istoriji nakita. Moramo naglasiti da će biblioteka biti otvorena za goste i javnost, uz prethodno zakazivanje.

CEO Bvlgari brenda, Žan-Kristof Babin, kaže: „Ovaj hotel predstavlja neverovatno dostignuće za naš brend, koji će konačno dobiti svoj hram u srcu grada u kom je osnovan i koji i dan danas predstavlja našu žilu kucavicu. Ovo će definitivno biti najluksuznije iskustvo ikada“.

Hotel će se izdvojiti kao jedno od najposebnijih Bulgari Hotels & Resorts izdanja u svetu.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja