Raskošno odmaralište pretvorilo svoj velelepni bazen u akvarijum

Pandemija je svaki deo sveta pogodila na neki način…

Iako u nekim zemljama nismo videli veliki broj zaraženih, one su svakako prošle kroz sito i rešeto, posebno ako veći deo svojih prihoda zarađuju od turizma. Indija, kao jedna od zemalja koje trenutno imaju ogroman broj zaraženih, dovija se na sve moguće načine kako bi ne previše osetila posledice pandemije. Jedan luksuzni hotel smešten u Indiji, skoro je pretvorio svoj veličanstveni bazen u farmu ribe.

U odsustvu gostiju, a i prihoda, Aveda Resort u Kerali, odlučio je da svoj bazen dugačak 150 metara, ispunjen sa 7.5 miliona litara vode, popuni Etroplus suratensis sortom ribe. Hotel planira da proda ova morska stvorenja u novembru na tržištu Bliskog Istoka, gde su one zaista tražene.

Komentarišući ovu genijalnu ideju, generalni menadžer hotela, Jotiš Surendran, izjavio je: “Nismo imali nikakav prihod, pa smo u junu svoj bazen popunili sa oko 16.000 Etroplus suratensis ribe”. Četiri tone ribe će im doneti oko 40.000 dolara zarade.

I dok je ova postavka u hotelu samo privremena, odnosno biće ugašena čim gosti počnu da dolaze, oni i dalje traže načine za uzgoj ribe. “Ne možemo da nastavimo sa ovom farmom u bazenu, ali pokušavamo da nađemo alternativu, koja će nam omogućiti da se bavimo ovakvim velikim projektima”.

Prihodi od ribe, iako nedovoljni da pokriju sve gubitke do kojih je dovela pandemija, svakako će im pomoći da se barem na neko vreme izbore sa krizom.