Raffles Udaipur predstavlja legendarno ugostiteljsko iskustvo u najromantičnijem gradu regije

Odredište za znatiželjne ljubitelje putovanja koji su u stalnoj potrazi za mirom, smirenjem i otkrivanjem.

Raffles Udaipur, vodeći hotel u portfoliju hotela Raffles Hotels and Resorts i prva lokacija uglednog brenda u Indiji, nudi svež pogled na grad Udajpur i regiju Radžastan, sa privatnog ostrva od 21 hektara smeštenog usred jezera Udai Sagar.

Daleko od gradske vreve, prostrani posed podseća na veličanstveno seosko imanje, sa lepo uređenim, ukrasnim vrtovima i panoramskim pogledom na okolna brda, mirno jezero i hram star 400 godina. Nakon dolaska na aerodrom, očekuje vas 20-munitna vožnja, nakon čega sledi smirujuća vožnja brodom iznad kojeg lete ptice selice, dok se prirodni spektakl odvija pred očima gostiju. Najizvrsnije ptice, poput velikog flaminga, ibisa, velike čaplje daju mističnu sliku dok se gosti polako kreću prema ostrvu.

Uticaj flore i faune ostrva može se videti u zamršenim detaljima seoskog imanja, od kojih je „veliki flamingo“ najistaknutiji. Hotel je pedantno ukrašen raznovrsnom florom, od mirisnih belih frangipanija i jasmina do zapanjujućih ljiljana i stabla svete smokve koja imaju veliki verski značaj.

Sam hotel je arhitektonsko čudo od 101 luksuzne sobe, apartmana koji elegantno prepliću zapadne kulturne reference sa kraljevskim nasleđem Radžastana i elementima mogulske arhitekture. Sobe imaju pogled na jezero, privatne vrtove, balkone, bazene i istočno-zapadnu estetiku dizajna sa muralima, ručno izrađenim nameštajem i drugim zanatima lokalnih zanatlija.

Raffles Udaipur je raj za ljubitelje kulinarstva sa svežim, novim ukusima za uživanje svakog dana. U Sawai Kitchen, indijskom specijalizovanom restoranu, gosti mogu očekivati ljubazno posluživanje starih recepata iz kraljevskih domaćinstava u regionu, iznova osmišljenih za savremene goste.  

Poslastičara Raffles nudi sveže pečeni hleb, klasične francuske deserte, peciva sa potpisom Raffles i još mnogo toga. Gosti mogu da večeraju pod kristalno čistim nebom, sa pogledom na jezero. Pažljivo osmišljeno iskustvo večere na otvorenom, uokvireno slikovitim brdima koja okružuju jezero, crpi inspiraciju iz elemenata: zemlje, vatre, vode, vazduha.

Za sofisticirano i diskretno iskustvo, gosti se mogu zadržati u intimnim razgovorima ili uzeti knjigu za čitanje u baru „The Writers Bar“, uživajući u prilagođenim klasičnim koktelima, kao i meniju sa šampanjcem i kavijarom. Za elegantan doživljaj popodnevnog čaja, gosti mogu očekivati izuzetne deserte, zajedno sa posebno pripremljenim čajevima sa brda Kangra u Himahal Predešu i najboljim kafama iz južne Indije.

Nasuprot tome, čuveni Long Bar, zaštitni znak brenda Raffles dizajniran od evropskog drveta i kože, sa gravurama lokalnih zanatlija, savršeno je mesto za druženje. Nudi vrhunska indijska žestoka pića, lokalna piva iz čitavog Radžastana i prepoznatljiv Udaipur Sling - singapurski klasik napravljen sa svežim proizvodima sa ostrva i domaćim sirupima.

Spa centar Raffles, prostor pun prirodnog svetla sa izvezenim baldahinom koji podstiče osećaj nege, nudi privatno bekstvo, sa autentičnim tretmanima i personalizovanim programima kojima je prioritet i emocionalno i fizičko blagostanje. Fitnes centar je dobro opremljen za okrepljujući trening, a bazen poziva goste da se malo opuste i uživaju u predivnom zalasku sunca.

Raffles Udaipur, kao i svaki hotel Raffles širom sveta, odražava kulturno i prirodno nasleđe i raspoloženje njegove lokacije, nudeći nezaboravna iskustva, od nebeskog krstarenja pod mesecom, do obilaska farmi, astronomije, joge i meditacije. Legendarnu uslugu Rafflesa pružaju privatni batleri i pažljivo je prilagođena individualnim potrebama putnika.

Bilo da tražite retko mesto izvanrednog otkrića ili romantičan odmor uz zadivljujuće zalaske sunca, Raffles Udaipur je idealan izbor. Sa predivnim pogledom na jezero iz svake sobe, mogućnošću za duge, ležerne, romantične šetnje po veličanstvenim vrtovima i iskustvima poput gledanja zvezda i rituala punog meseca, ovo je utočište za putnike koji su u potrazi za mirom i podmlađivanjem.

Gosti takođe mogu izabrati ovu ostrvsku lokaciju kao nezaboravno mesto za posebne događaje i proslave. Velika balska dvorana od 900 kvadratnih metara, uključuje više prostora za okupljanje na otvorenom tako da svaka svečanost postaje nezaboravno iskustvo.