Prvi svemirski hotel gde se luksuz susreće sa pogledom na galaksiju

Pogledajte prvi svemirski hotel na svetu u kome će bogati turisti odmarati od 2025. godine

Američka svemirska kompanije Orbital Assembli objavila je svoje planove za luksuzni Space Hotel koji bogati turisti jedva čekaju. Saopštenje je otkrilo njihove planove za kreiranje dve svemirske stanice za smeštaj turista.

Pioneer Station, koja može da primi 28 ljudi, trebalo bi da bude operativna do 2025. godine, dok bi veća Voyager Station, prvobitno najavljena za 2021. sa kapacitetom od 400 ljudi, trebalo da bude otvorena 2027. godine.

Glavni operativni direktor Orbital Assembli kompanije, rekao je za CNN Travel u intervjuu: „Cilj je oduvek bio da se omogući velikom broju ljudi da žive, rade i napreduju u svemiru.“

Na sajtu se navodi da će Pioneer Station biti prva useljiva platforma sposobna da obezbedi veštačku gravitaciju, otključavajući mogućnosti bez presedana za istraživanje, turizam i dugotrajne svemirske letove.

Simulirana gravitacija će ponuditi pogodnosti poput toaleta, tuševa i kreveta koji funkcionišu slično onome na šta ste navikli na Zemlji. Svemirski hotel će se razmetati i salom za rekreaciju.

Gledajući obim i kapacitet ovog luksuznog svemirskog hotela, pretpostavljamo da, iako skupo, ovo putovanje u svemir neće biti rezervisano samo za milijardere naše planete.

Na sajtu se takođe navodi da će stanica Voyager biti opremljena luksuznim apartmanima koji se mogu iznajmiti na nedelju, mesec ili kupiti kao kuća za odmor. „Naše luksuzne vile su predviđene do 500 m2., imaće opremu za kuvanje, do tri kupatila i smeštaj za do 16 osoba“, navodi se na sajtu.

Kompanija ima za cilj da hotel ne izgleda kao sterilna laboratorija, već kao topao, primamljiv „dom“. G. Alatore je izjavio: „Hotel u svemiru neće izgledati kao da idete u fabriku ili u istraživačku ustanovu. Umesto toga, trebalo bi da se osećate kao u snu naučne fantastike. To je udoban prostor u kome ćete se osećati kao kod kuće.” 

Luxury Experience