Prvi luksuzni hotel Louis Vuitton otvara vrata u srcu Pariza

Tokom proteklih 160 godina, francuski brend Louis Vuitton se proširio od prtljaga i kožne galanterije, konfekcije i aksesoara do pop-up restorana i interaktivnih izložbi. Sada je brend spreman da otvori luksuzan hotel.

Predsednik i izvršni direktor Majkl Burk rekao je da će sedište brenda u Parizu uskoro biti pretvoreno u džinovski kompleks sa prvim hotelom Louis Vuitton na svetu i najvećim LV butikom.

Sa spektakularnim pogledom koji se proteže od Ajfelove kule do katedrale Notr Dam, zgrada Louis Vuitton se nalazi pored crkve Saint-Germain l'Auxerrois. Berk kaže da je ovo naselje nekada bilo „ničija zemlja“, ali ga je matična kompanija Louis Vuitton, LVMH Moet Hennessy, radikalno transformisala u poslednjih 18 meseci. 

Najveći svetski luksuzni konglomerat otvorio je raskošni novi hotel Cheval Blanc, uredio robnu kuću La Samaritaine i predstavio novu poslastičarnicu Cova.

Dramatična transformacija sedišta od 40.000 kvadratnih metara počela je ove nedelje lansiranjem novog iskustvenog prostora pod nazivom LV Dream. Predviđen da ostane otvoren godinu dana, ovaj prostor od 2000 kvadratnih metara sadrži izložbu saradnje Louis Vuitton sa umetnicima, zajedno sa prodavnicom poklona, kao i kafićem i poslastičarnicom koju vodi glavni poslastičar u Cheval Blanc Paris. Berk kaže da će prostor za događaje „najverovatnije“ biti pretvoren u najveću Louis Vuitton prodavnicu, dok se očekuje da će hotel biti otvoren na drugom mestu u zgradi u narednih pet godina.

Iako je Cheval Blanc udaljen samo dva minuta hoda, Berk nije zabrinut zbog toga što će budući hotel LV zadirati na njegovu teritoriju: „To bi bio njegov sopstveni identitet, sopstveni segment i sopstvena usluga – potpuno drugačije iskustvo“, kaže on.

Luxury Experience