Prvi luksuzni hotel je spreman da otvori vrata na Svetskim ostrvima Dubaija vrednim 15 milijardi dolara

Dubai s vremena na vreme iznenadi svet svojim vrhunskim arhitektonskim idejama. A jedna od njih su Svetska ostrva koja se nalaze na 4 km od obale grada.

Od sredine dvadesetog veka, Dubai je postepeno postao vrlo popularan turistički grad. Međutim, obala Dubaija je do 1999. godine bila potpuno izgrađena i gotovo da nije bilo praznih mesta za plaže. Zbog toga se pojavila ideja o stvaranju Svetskog arhipelaga u Dubaiju.

Grupa ostrva će sada dobiti svoj prvi luksuzni hotel - Anantara World Islands Dubai Resort sa pet zvezdica. Razvila ga je kompanija Seven Tides, a ima privatnu plažu od 2.000 kvadratnih metara i smatra se „jednom od najtraženijih lifestyle destinacija na Bliskom istoku", ako ne i u svetu.

Komentarišući to, izvršni direktor Seven Tides, Abdulla Bin Sulaiem, izjavio je: „Anantara World Islands Dubai Resort će ponuditi pravi ostrvski mir uprkos svojoj blizini glavnim maloprodajnim destinacijama, gurmanskim restoranima, golf terenima i živahnom noćnom životu u Emiratu". Dalje je dodao: „Rad na ostrvu brzo napreduje. Stvaranje ostrvskog odmarališta ne dolazi bez izazova; međutim, zahvaljujući stručnosti svih uključenih, radujemo se predstavljanju ovog jedinstvenog razvoja u decembru kada budemo zvanično otvoreni za javnost.”

U luksuznom odmaralištu se nalazi 70 soba, apartmana i vila, od kojih sve imaju privatni bazen, trpezariju na otvorenom i direktan pristup plaži. Pored toga, gostima će biti na raspolaganju i spa tretmani u sobi, teretana i dečiji klub.

Što se tiče gastronomije, hotel će uključivati mediteranski restoran na otvorenom i arapsko-indijski restoran koji nudi roštilj na plaži. Oni koji su raspoloženi da pijuckaju vino mogu umesto toga da posete lounge bar koji takođe pruža zadivljujući pogled na horizont Dubaija.

Osvrćući se na odmaralište, Dillip Rajakarier, izvršni direktor Minor Hotels, matične kompanije Anantare, rekao je: „Anantara World Islands Dubai Resort će biti prvi hotel koji će se otvoriti na ovom arhipelagu, nudeći gostima zaista nezaboravno bekstvo odmah pored obale Dubaija. Gosti će moći da iskuse čudo Dubaija i ambijent ostrvskog utočišta, sve u ovom zadivljujućem novom odmaralištu Anantara.”

Sve je rečeno, luksuz na ostrvu sigurno ne može biti bolji od ovoga!