Private Jet Villa: Prvi luksuzni hotel na svetu unutar Boeinga upravo je sleteo na Bali

"Penzionisani" Boeing 737 koji je nekada bio deo flote sada nepostojeće kompanije Mandala Airlines pretvoren je u privatnu vilu za odmor u Indoneziji.

Stari mlaznjak, "sleteo" je na ivicu litice, oko 150 metara iznad plaže Njang Njang na Baliju. Kada bude završen, verovatno u narednih nekoliko meseci, obnovljeni avion će biti dostupan za iznajmljivanje za oko 7.300 dolara po noći.

Za ovaj hrabar potez zaslužan je biznismen i entuzijasta putovanja Feliks Demin, koji zajedno sa investitorom Aleksandrom Lebedevim vodi izgradnju. Demin, ipak, ima apsolutno znanje o tržištu, jer je poslednjih godina otvorio još tri hotela na Baliju.

Kako je otkrio u nedavnom intervjuu, nakon dobijanja dozvola od lokalne samouprave, trebalo je nedelju dana da se avion premesti na sadašnju lokaciju, dok je avion morao da bude rastavljen i ponovo sastavljen na licu mesta.

Da bi se pretvorio u mesto za smeštaj, avionu su morala biti oduzeta sva sedišta i oprema. U suštini, sve je uklonjeno osim trupa (i prozora), koji su jedini elementi koji podsećaju na... avion.

Enterijer je vrlo minimalistički i elegantan. Vila prikazuje nekadašnji kokpit pretvoren u elegantno kupatilo sa kružnom kamenom kadom. U preostalim prostorima obezbeđena je kuhinja, trpezarija, još jedno kupatilo i dve spavaće sobe.

Na otvorenom, čini se da je jedno od krila pretvoreno u terasu sa veličanstvenim pogledom, okruženje u kojem se takođe može uživati iz susednog infinity bazena i ležaljki.

Što se tiče pogodnosti, gosti će imati pristup besplatnom internetu, recepciji koja radi 24 sata, kao i heliodromu.

Luxury Experience