Prenoćite u tradicionalnom japanskom zamku

Bukirajte jedan od samo trideset dostupnih boravaka u Ozu zamku na japanskom Šikoku ostrvu i doživite pravi kraljevski tretman, kompletiran ceremonijom dobrodošlice, ritualom kupanja i brojnim drugim detaljima…

Zaboravite na sakuru i blještave hotele Tokija, jer od ovog aprila, po prvi put ikada, možete iznajmiti zamak iz Edo perioda u srcu Japana i uživati u tretmanu u šogun stilu dok ste tamo. Datirajući iz 1617.godine, Ozu zamak nalazi se u istoimenom gradu na zapadnoj strani Šikoku ostrva na vrhu brda, a okružen je vijugavom Hiđikava rekom. Nakon pažljive restauracije, ovaj zamak je spreman da sada dočeka svoje prve goste, na isti način na koji bi šogun pozdravio lorda koji posećuje njegov zamak. Ceremonija uključuje odmotavanje crvenog tepiha, između ostalog. Samo trideset boravaka ovog tipa će biti dostupno, u trajanju od godinu dana.

“Ozu je jedini zamak u Japanu koji je kreiran od drveta i prvi je u svetu koji nudi noćenje”, izjavio je Jun Tarikino, CEO Value Management kompanije koja je oživela zamak. “Pažljivo istorijsko istraživanje dalo nam je priliku da osvežimo i ponovo iskusimo japansku istoriju”, dodao je.

Po dolasku, gosti će biti pozdravljeni zvucima trube, koja obeležava početak ceremonije dobrošlice, a potom će im biti ponuđeno da obuku kimono ili tradicionalni oklop, dok posmatraju oživljavanje tradicionalne ceremonije dolaska lorda. Lord, koji bi trebalo da bude Kato Sadajasu, biće pozdravljen ceremonijalnim pucnjima. Gosti će potom dobiti “Shadow Warrior” sertifikate kao poklon lorda koji je u poseti.

Kada se ceremonija završi, novo-krunisani ratnici će biti uvedeni u zamak, gde će dobiti punu turu, dok lokalni umetnici izvode Šinto ritualni ples. Nakon predstave, za goste će biti upriličena privatna večera.

Nakon večere, gosti mogu uživatu u piću u jednoj od kula čuvenog zamka, iz kojih se pruža neverovatni pogled na nebo. Takođe na raspolaganju će vam biti i ritual kupanja, nakon kog se možete povući u svoju sobu, rjokan, koja je opremljena udobnim dušecima, drvenim podovima i šoji vratima.

Cena ove avanture kreće od milion jena za dve osobe, uključujući transfere od i do Matsujama aerodrome, jedno noćenje u zamku, ceremoniju dobrodošlice, večeru, piće, sesiju kupanja i doručak. Uz doplatu, možete povesti još nekoliko prijatelja.