Predstavljamo eko-luksuznu oazu Six Senses Southern Dunes

Smešteno usred očaravajuće arapske pustinje, Six Senses Southern Dunes na Crvenom moru zvanično se otvara u Saudijskoj Arabiji.

Osmišljeno od strane renomirane britanske arhitektonske firme Foster + Partners, odmaralište se neprimetno uklapa u svoje okruženje, sa 36 soba za goste i 40 vila sa bazenom strateški postavljenih tako da nude predivan pogled na dine. Dizajn ne samo da pleni svojom lepotom, već i odražava posvećenost ekološkim praksama, koristeći materijale lokalnog porekla i ugrađujući žive boje i šare inspirisane tradicionalnom beduinskom odećom.

Six Senses Southern Dunes ima za cilj da postane prvo LEED platinasto odmaralište u Saudijskoj Arabiji. Proizvodi električnu energiju preko solarne farme, obezbeđujući minimalan ekološki otisak. 

U skladu sa etosom Eat With Six Senses, gastronomija odmarališta se fokusira na sastojke lokalnog porekla, slaveći ukuse i arome regiona. Sa četiri restorana, školom kuvanja, privatnim stolom za kuvara, gostima se pruža raznoliko i divno kulinarsko iskustvo, spajajući wellness sa uživanjem.

I oni koji traže avanturu i wellness entuzijasti naći će utehu u mnoštvu aktivnosti na otvorenom i wellness sadržajima. Od meditacije i sesija joge u pustinji do iskustava kulturnog nasleđa koji prikazuju bogatu istoriju Saudijske Arabije, odmaralište nudi raznovrstan spektar aktivnosti koje zadovoljavaju svačiji ukus.

Spa Six Senses, sa zidovima u obliku saća koji odražavaju valovite šare dina, predstavlja utočište za opuštanje i podmlađivanje. Od Rasul tretmana u apartmanu Frankincense do Alchemy bara koji stvara čiste proizvode za negu kože, svaki aspekt spa centra je dizajniran da poveže goste sa bogatom istorijom i mirisima regiona.

Pristup ovoj pustinjskoj oazi je praktičan sa 45-minutnim privatnim prevozom od novog međunarodnog aerodroma Crvenog mora. Alternativno, gosti se mogu odlučiti za domaći let sa aerodroma Janbu, nakon čega sledi dvosatni transfer do odmarališta. Samo putovanje postaje sastavni deo iskustva, vijugajući kroz spokojne pustinjske puteve.

Za one koji su očarani privlačnošću pustinje, rezervacije pre 31. decembra 2023. imaju ekskluzivne pogodnosti, uključujući besplatno 30-minutno iskustvo biohakinga, rano prijavljivanje, kasno odjavljivanje (u zavisnosti od dostupnosti), iskustvo Earth Lab i privatno iskustvo roštiljanja u vili.

Luxury Experience