Poseidonion Grand Hotel: 110 godina bezvremenskog gostoprimstva na ostrvu Spetses

Poseidonion Grand Hotel ove godine navršava 110 godina od otvaranja i dočekuje svoje goste na ostrvu Spetses za još jedno leto puno posebnih iskustava.

Pionir u grčkom gostoprimstvu od svog osnivanja 1914. godine, hotel dočekuje putnike iz celog sveta sa bezvremenskom elegancijom i personalizovanom pažnjom koja ga odlikuje, a ove godine je čak uključen i na Conde Nast Traveller zlatnu listu najboljih hotela za 2024. odmarališta u svetu.

Vraćajući se u leto 1914. godine, priča o Poseidonion Grand Hotelu odvija se otvaranjem na kosmopolitskom ostrvu Spetses. Ovaj hotel je dizajnirao Panagiotis Zizelas, pod uticajem arhitektonskog stila hotela na Azurnoj obali kao što su Carlton i Negresco na francuskoj rivijeri, a osmišljen je kao vizija dobrotvora Sotirija Anargirosa, koji je svojom posvećenošću značajno doprineo razvoju ostrva. Ubrzo je hotel postao svetionik grčkog gostoprimstva i bio je magnet za kosmopolitsku elitu tog vremena, koja je uključivala bogate Atinjane, poznate strance, premijere i kraljeve.

Poseidonion Grand Hotel, nakon zahtevnog projekta renoviranja koji je trajao 5 godina, ušao je u svoju novu eru zadržavajući svoj bezvremenski šarm i ostao veran svojoj filozofiji pružanja autentičnog gostoprimstva.

Sa svojim elegantnim sobama i udobnim apartmanima, od kojih mnogi imaju privatnu baštu ili balkon, hotel svojim gostima nudi posebno iskustvo boravka sa zadivljujućim pogledom na plavi Argo-Saronski zaliv.

Njegovo bogato nasleđe se ogleda u kultnoj, istorijskoj zgradi Poseidonio, koja otelotvoruje bezvremensku eleganciju koja je čini omiljenom destinacijom za one koji traže savremeno, ali klasično iskustvo gostoprimstva.

U srcu kulinarske filozofije Poseidonion Grand Hotela je posvećenost održivosti kroz holistički pristup kuvanju. Ove godine hotel dočekuje svoj tim šefa kuhinje Ilijasa Kjazolija, koji svojim talentom i strašću podiže kulinarsko iskustvo. Pored svoje organske farme, Bostani, hotel nudi niz opcija za ručavanje. Od opuštene atmosfere Library Brasserie do elegantnog ambijenta restorana On the Verandah, na čuvenoj terasi Poseidonion, i živahne atmosfere Palms the Bara, svako mesto nudi jedinstveno iskustvo koje odražava bogatstvo grčke kuhinje.

Gosti hotela mogu otkriti mnoštvo opcija da bolje upoznaju ostrvo Spetses. Letnji bioskop Cine Titania sa mirisom jasmina oživljava letnja sećanja uz klasične filmove i još mnogo toga. Bertram 26 Sport, hotelski privatni gliser, nudi izbor vrhunskih morskih izleta za istraživanje skrivenih plaža ostrva, pružajući avanturu na moru, prilagođenu ličnim željama svakog gosta.

U isto vreme, smeštena u zelenoj prirodi Spetsesa, tradicionalna rezidencija Pine Estate predstavlja jedinstvenu ugostiteljsku ponudu sa panoramskim pogledom i privatnim pristupom plaži, za one koji žele kombinaciju privatnosti i personalizovanih usluga Poseidonion Grand Hotela.

Konačno, u opuštenoj i ostrvskoj atmosferi Paradise Beacha, gosti mogu da uživaju u celodnevnom odmoru na plaži sa kristalno čistom vodom, kulinarskim predlozima i prepoznatljivim koktelima, ističući je kao krajnju destinaciju za letnje sunčanje. Od kulturnih i sportskih inicijativa do zabavnih opcija, Poseidonion ostaje na čelu, obogaćujući iskustvo svojih posetilaca i istovremeno doprinoseći razvoju Spetses ostrva.

Luxury Experience