Poklonite sebi odmor u stilu Elizabet Tejlor

Povodom 90. rođendana pokojne Elizabet Tejlor, Dorchester Collection je najavio partnerstvo sa House of Taylor u čast legendarne zvezde i aktivistkinje.

Pokojna dama je bila lojalni gost The Dorchester, London i The Beverly Hills Hotela, i provela je mnoge značajne trenutke svog slavnog života u ovim kultnim hotelima.

Kao počast neverovatnom nasleđu ikone nagrađene Oskarom kao glumice, poslovne žene i aktivistkinje za HIV/AIDS, hotelska grupa je preimenovala dva svoja prepoznatljiva apartmana — Elizabeth Taylor Harlequin apartman u Dorchesteru i Elizabeth Taylor Bungalow 5 u Beverly Hills hotelu, u njenu čast.

Tejlor je prvi put boravila u Dorchester hotelu sa svojom majkom kao 17-godišnjakinja i vraćala se u hotel tokom svog života. Hotelski penthaus Harlequin postao je njen dom daleko od kuće. Ovde je takođe boravila kada je pregovarala o svom legendarnom ugovoru sa 20th Century Fox kao prva glumica koji je dobila više od milion dolara za film „Kleopatra“. Elizabet Tejlor je upoznala Ričarda Bartona na snimanju filma i glamurozni par je redovno gostovao u hotelu tokom 1960-ih i 1970-ih. Hotel je ostao njena baza u Londonu i tu je boravila 2000. godine na ceremoniji u Bakingemskoj palati na kojoj joj je Kraljica Elizabeta II odala priznanje za prikupljanje sredstava i posvećenost ljudima koji žive sa HIV-om i AIDS-om.

Slično tome, hotel Beverly Hils u Kaliforniji bio je jedan od omiljenih hotela poznate glumice. Njen otac Fransis, imao je galeriju u delu hotela i ona je tokom svog detinjstva bila čest gost. „Ružičasta palata“, čuveni hotelski bungalovi (od kojih je jedan takođe nazvan po Merilin Monro) su mesto gde je Elizabet Tejlor provela Medene mesece sa svojim partnerima. Redovno je večerala u kultnom hotelskom Polo Lounge gde se još uvek služi njen omiljeni obrok - „pržena piletina sa pire krompirom i puno sosa“ i slavila je kultne trenutke svog života, kao što je osvajanje Oskara za Butterfield 8. Nakon njene smrti 2011. porodica Elizabet Tejlor bila je domaćin privatnog okupljanja u njenom omiljenom Bungalovu 5.

Gosti koji rezervišu Elizabeth Taylor Bungalow 5 i Elizabeth Taylor Harlequin apartman moći će da uživaju u knjigama koje daju znak njenoj viziji za „ljubazniji, hrabriji, lepši svet“ tokom svog boravka. Kopija njene knjige „My Love Affair with Jewelry“ i aukcijski katalog Christie's „The Collection of Elizabeth Taylor: The Legendary Jewels“ biće dostupni gostima za čitanje u apartmanima.