Plutajuće utočište u Emiratima omogućava vam da kampujete između dve planine

Kombinovanje avanturističkog uzbuđenja sa udobnošću hotela sa pet zvezdica...

Floating Retreat smeštaj u šatorima na velikoj nadmorskoj visini koji je dizajnirao Ardh Architects omogućiće putnicima da dožive kampovanje iz potpuno nove perspektive. Smešten u planinama grada Šardža u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Ardh Architects' Floating Retreat je impresivno utočište koje kombinuje uzbuđenje avanture na otvorenom sa udobnošću i luksuzom modernog smeštaja.

Ako vam se od same pomisli znoje dlanovi i vrti u glavi, jedinstveni smeštaj bi mogao biti samo prilika da testirate svoju hrabrost, dok kampujete nad pejzažom koji oduzima dah.

Arhitektonska firma sa sedištem u Dubaiju kreirala je smeli dizajn u saradnji sa razvojnim liderima u Šardži kako bi promovisala ekološku svest.

Šardža je poznat kao treći grad po broju stanovnika u UAE. Dok su lokacije kao što su džamija Al Noor i park Al Majaz popularne turističke destinacije, nova gradnja Ardh Architects ima za cilj da istakne prirodnu lepotu grada.

U dizajnu, šarena fasada kampa ima do 10 šatora u obliku piramide. Svaka loža je postavljena na dugačku drvenu podlogu, koja se proteže od jedne planine do druge, i pričvršćena je za set kablova koji joj omogućavaju da lebdi, spušta se ili diže poput lifta.

Šatori su jednostavnog dizajna, mogu da prime dve osobe i napravljeni su samo od tkanine i specijalne legure čelika. Svaki se može spustiti na 100 metara u uslovima slabog vetra. U slučaju pojačanog intenziteta vetra, svi šatori se podižu i pričvršćuju na horizontalnu podlogu.

Prema Ardh Architects, Floating Retreat će imati "kvalitet mira kakav se doživljava na mestima sa pretežno prirodnim karakteristikama i aktivnostima, bez ljudske intervencije."

Ovaj osećaj je pojačan područjem oko kampa, koje nudi niz tradicionalnih aktivnosti, kao što su planinarenje, biciklizam, istraživanje sa uvek istim neverovatnim pogledom na planinu.

Ako je Floating Retreat nova avantura koju ste tražili, možete pogledati sajt Ardh Architects za više informacija.

Luxury Experience