Peninsula hotel u Pekingu dobija novi izgled

Prateći zahteve tržišta hotel Peninsula u Pekingu dobija novi izgled, u potpunosti iz ponude izbacujući sve male sobe koje mesto ustupaju luksuznim apartmanima.

Za sve koji obožavaju široke prostrane hotelske sobe sa obimnim prostorom, boravak u hotelu Peninsula u Peking može biti pravi izbor. Hotel je redizajniran na veoma poseban način i sada poseduje najveći broj luksuznih soba od svih hotela u prestonici Kine.

Od prvobitnih 525 soba, nakon rekonstrukcije hotel dobija „samo“ 230 renoviranih soba. Kada je reč o luksuzu, taj gubitak broja soba je u potpunosti nevažan. Osim standardnih soba, hotel sada u ponudi ima nekoliko luksuznih penthaus apartmana koji nastaju spajanjem 17 običnih soba, iz perioda pre renoviranja. Svaki penthaus ima površinu od 165 kvadratnih metara i dolazi sa posebno odvojenim dnevnim boravkom, garderoberom i velikom spavaćom sobom.

Najmanja soba sada ima 60 kvadratnih metara, što je veoma specijalna činjenica imajući u vidu prosečnu veličinu soba na nivou cele hotelijerske industrije. Većina hotela maksimalno koristi svaki omogućeni kvadrat kako bi ponudili što više soba. Uz malo inspiracije dobijene kroz forme elegantnih jahti i uz mali dodatak tradicionalnog dizajna, sobe su više nego prefinjenog stila i vrhunskog komfora. Dela kineskih umetnika krase zidove, dok baš kao luksuzne jahte i sobe Peninsula hotela opremljene su izuzetnim komadima italijanski dizajniranog nameštaja uz poneki ručno izrađeni komad lokalnih proizvođača.

Iskustvo boravka u luksuznim sobama dopunjuju sistemi kontrole osvetljenja i temperature, dok gostima na usluzi stoji sva hotelska usluga do koje je moguće doći putem tableta koji se nalaze odmah pored kreveta. Najprestižniji penthaus u hotelu je „The Loft“ koji se nalazi na poslednjim spratovima na samom vrhu zgrade. Prostire se na dva sprata, a jedinstven je po širokim staklenim površinama sa kojih se pruža nezaboravan pogled na ceo grad.

N.S.

Luxury Experience