Passalacqua - najimpresivniji novi hotel na jezeru Komo

Istorijska privatna vila iz 1787. godine, pretvorena u hotel sa pet zvezdica koji oduševljava svojom lepotom na obali jezera Komo...

Ovo je priča o izuzetnoj vili na ivici jezera Komo, koja stoji iznad sela Moltrasio. Istorijska vila bila je domaćin nekim od najsjajnijih svetskih umova u muzici, književnosti, umetnosti i politici, od Napoleona Bonaparte do Vinstona Čerčila.

Izgrađena na zemljištu prvobitno u vlasništvu pape Inoćentija XI, vilu Pasalakuu je u 18. veku izgradio grof Andrea Lucini Pasalakva, koji je radio sa arhitektom Felisom Soaveom i dizajnerom Đokondom Albertolijem kako bi doneo svoju viziju stvaranja jedne od najvećih i najspektakularnijih vila na jezeru.

U godinama koje su usledile, vila je postala mesto okupljanja nekih od najistaknutijih ličnosti Italije.

Kada zakoračite na ovo mesto, nastaje slatka dokolica poznata kao „dolce far niente“ suštinska italijanska praksa, nešto što ostatak sveta gleda sa zavišću. Ovde se manje radi o lenjosti već o životu u trenutku, gde ste potpuno oslobođeni od pritiska rasporeda i bilo kakvih očekivanja.

Opustite se u bazenu ili rezervišite vožnju čamcem, igrajte tenis ili boćajte. Dogovorite se za tretman u spa centru, sesiju joge pod magnolijama ili ekskurziju ako možete da se otrgnete od pogleda. Pridružite se ostalim gostima na filmskoj večeri pod zvezdama ili se umesto toga odlučite za usamljenu šetnju šumom. Pozivamo vas da prođete kroz park i prošetate do osamljenog, privatnog pristaništa, bilo da se radi o brzom ili dugom jutarnjem kupanju. Alternativno, možete se popeti na stari motorni brod iz legendarnog brodogradilišta Cantiere Colombo ili otići do jezera sa stilom u taksi čamcu Giumello. Za ljubitelje vodenih sportova na raspolaganju su kajaci, skijanje na vodi i daske za veslanje.

Izuzetna italijanska kuhinja je jedna od najboljih karakteristika Passalacqua hotela. Bogat izbor delikatesa, od kojih se neki uzgajaju na imanju, kao i česta kulinarska dešavanja u domaćim kuhinjama pozivaju goste na degustaciju od farme do stola ili da probaju domaće sladolede iz lokalne poslastičarnice, mogućnosti su bukvalno beskrajne…

Passalacqua Spa je mesto koje ne smete propustiti tokom svog boravka. Program tretmana je osmišljen oko nekih neočekivanih sastojaka inspirisanih jezerom, kao i poznatog asortimana Dr Barbare Sturm. Gosti spa centra mogu tajnim stepenicama da se popnu do termalne zone u tunelima iz 18. veka i uživaju u parnim kupatilima ili u saunama smeštenim u pećinama isklesanim u stenama.