Ovo je zvanično najbolji novi hotel u Evropi

Novi hoteli se stalno pojavljuju, ali nemaju svi iste kvalitete. Pa, kako možemo znati koji su najbolji?

Jedan od načina je da pogledate one koji dobijaju nagrade, kao, na primer, World Travel Awards koja se smatra jednom od najvažnijih u sektoru turističke industrije.

Dobitnici World Travel Awards za Evropu 2022 upravo su objavljeni na Majorci, a veliki broj avio kompanija, kompanija za krstarenje i hotelskih brendova osvojio je nagrade. Međutim, posebno smo bacili oko na jednu nagradu: „Najbolji novi hotel u Evropi“.

Pobednik je ove godine bio istanbulski Mandarin Oriental Bosphorus, koji je pobedio preko 20 drugih hotela u užem izboru za titulu. Hotel je otvoren u avgustu 2021. godine i gleda direktno na Bosforski moreuz, sa nekoliko restorana, barova, salona i terasa, kao i sopstvenim spa centrom.

Mandarin Oriental je jedan od najotmenijih hotelskih brendova na svetu, tako da nije veliko iznenađenje da su sobe ovde veoma luksuzne, prostrane i u većini slučajeva, imaju spektakularan pogled. Takođe nećete biti šokirani kada saznate da jedno noćenje u proseku košta oko 1.000 dolara.

Mandarin Oriental Bosphorus ima 100 soba i apartmana za goste sa pogledom na Bosfor i horizont grada. Gosti mogu očekivati širok izbor restorana i barova, značajne prostore za zabavu za društvena okupljanja i Mandarin Oriental Spa.

Posebno se ističe Royal Bosphorus apartman koji se prostire na 500 kvadratnih metara. Jednosoban smeštaj ima svoj dnevni boravak/trpezariju, potpuno opremljenu kuhinju, privatnu teretanu i zimsku baštu. U spavaćoj sobi gosti će pronaći garderobu, mermerno kupatilo opremljeno ogromnim umivaonicima, kadom, duplim parnim tušem, odvojenom toaletom i stolom za šminkanje. Za veće zabave, ovaj apartman se može povezati sa dve ili četiri dodatne spavaće sobe.

Za ručavanje, glavni restoran Novikov se nalazi direktno na obali, a tu je i Novikov Lounge Bar, živahni Bosphorus Lounge sa terasom na obali i Novikov Pool Bar u vrtnoj oazi. Spa centar Mandarin Oriental Bosphorus nudi širok spektar wellness i kozmetičkih terapija i uključuje luksuzne sobe za tretmane, hamame, privatne prostore za opuštanje, prostorije za vežbanje i fitnes, kao i zatvoreni i otvoreni bazen.

Za korporativne i društvene događaje, hotel ima tri prostrane plesne sale, baštensku terasu i bazen, kao i šest sala za sastanke. Tu je i jedinstveni otvoreni prostor koji se može iznajmiti i dekorisati na način prilagođen posebnim prilikama i proslavama.

Mandarin Oriental Bosphorus se nalazi na 15 minuta od centralnog gradskog trga Taksim. Glavne atrakcije Istanbula, istorijske znamenitosti i muzeji udaljeni su kratkom vožnjom, a hotel je smešten na nekoliko minuta hoda od noćnog života u Kuručešmeu, parkova Kuručešme i Bebek, koji imaju široke staze, odlične za šetnju ili trčanje. Međunarodni aerodromi Istanbul i Sabiha Gokcen udaljeni su manje od sat vremena.

Luxury Experience