Ovaj hotel u Kopenhagenu je bujna oda skandinavskom stilu

Hiroviti hotel „25hours Hotel Indre By“ ima za cilj da bude najslađi poziv da što pre posetite Kopenhagen.

Zgrada iz 19. veka u kojoj je nekada bila fabrika porcelana, a kasnije i univerzitet, sada je postala najnoviji i najslađi butik hotel u Danskoj: „25hours Hotel Indre By“. Kao dašak svežeg vazduha i sjajan dodatak gradu poznatom po svom besprekornom stilu, fokus hotela na restoranima i dizajnu sigurno će privući armije turista.

Iako je to prvi skandinavski objekat modernog hotelskog brenda 25h – deo čuvene Accor luksuzne ugostiteljske grupe – kreativni tim je odlučio da se kloni nordijskog šika i umesto toga odlučio se za nešto malo smelije, zahvaljujući saradnji lokalnih arhitekata BPP Arkitekter i londonskim Martin Brudnizki Design Studio.

Koristeći originalne arhitektonske detalje, tim je napravio svojevrsni estetski remiks, tj. „jukstapoziciju starog i novog“, u kojoj „gosti neprestano prolaze kroz periode istorije Kopenhagena“, doživljavajući „bogatstvo kontrastnih iskustava“ koja su izuzetno primamljiva.

Kao šlag na torti, međunarodna umetnička konsultantska kuća VISTO je dobila zadatak da sakupi kolekciju od preko 100 umetničkih dela za hotel, koja se mogu videti kako u javnim prostorima tako i u apartmanima za goste. Hotel ima ukupno 243 sobe za goste, koje sežu do Gigantic kategorije, i svaka od njih je jedinstvena na različite načine, sa dizajnom vrednim Kopenhagena.

„Skriveni“ prostori i prijatna iznenađenja nalaze se u celom hotelu, od Vinil sobe za ljubitelje muzike sa impresivnom kolekcijom LP ploča, do Love Library udobne, tamnocrvene sobe sa knjigama i kaminom zbog kojeg želite da provedete tamo ceo dan uz piće ili dva iz jednog od barova.

Mesto za zabavu sa centralnim, privlačnim barom i udobno opremljenim uglovima, predstavlja glavnu tačku susreta putnika, koji takođe mogu naručiti hranu i piće. Iz ove glavne sale i niz hodnik u predvorje vode muzička soba i biblioteka, kao i šik restoran NENI, živopisni restoran koji evocira kulinarske tradicije Izraela, Mediterana i orijenta. Tu je prozračna glavna trpezarija sa čeličnim i staklenim krovom, bar i udoban salon sa tapaciranim nameštajem i pogledom na ulicu.

Boilerman Bar u podrumu hotela je još jedan skriveni dragulj, sa prijatnim ambijentom. Mračan i seksi, privlači elegantnu klijentelu lokalnog stanovništva i posetilaca, mameći ih svojim intimnim okruženjem.  

Potpuno opremljen fitnes studio čeka goste hotela, sa najsavremenijom opremom, prostirkama za jogu i pogledom na terasu, dok sauna sa ležaljkama gostima nudi mogućnost dubokog opuštanja.

Sinonim za Kopenhagen je bicikl. Grad je idealan za istraživanje biciklom i zato je hotel gostima ponudimo urbane bicikle berlinske firme Schindelhauer. I klasični gradski i e-bicikli čekaju goste za opušteni obilazak susedstva. Dostupna je mapa obilaska najšarmantnijih ruta širom grada, koju kuriraju profesionalci hotela „25hours Hotel Indre By“.

Luxury Experience