Otvoren novi hotel u Versaju

Hotel koji je skoro otvorio svoja vrata, a nalazi se u okviru Versaja u Francuskoj, može vrlo lako biti okarakterisan kao destinacija koju svi želimo da posetimo…

U pitanju je prvi posed ove vrste koji se otvorio na tako ekskluzivnoj lokaciji, a kao što je i očekivano, dolazi sa poprilično visokim cenama. Nazvan Chateau de Versailles, Le Grand Controle, ovaj hotel se nalazi u građevini koja je izgrađena 1681.godine od strane omiljenog arhitekte Luja XIV, Žil-Harduina Mansara. Hotel sadrži četrnaerst soba i apartmana, uključujući i “Exceptional dining by Alain Ducasee” od 120 kvadrata, i spa by Valmont sa bazenom dužine petnaest metara.

Komentaričući, iz Airelles hotela kažu: “Posed je većim delom opremljen originalnim periodnim nameštajem, Tollemer je blisko sarađivao sa Emanuelom Vidal-Delagono, specijalistom za francusko nasleđe i umetnost, kada se radi o selekciji autentičnih umetničkih komada i predmeta iz 17. i 18.veka”.

Govoreći o iskustvu obedovanja, dodali su: “U 20 i 30 sati, zvonom se oglašava početak večere, gde gosti mogu uživati u gurmanskoj gozbi sa pet obroka, koja počinje selekcijom supa i predjela, što je ispraćeno mesom i salatama, a potom desertima i voćem”.

Luksuzno iskustvo smatra se teatralnom aferom koja nas podseća na kraljevske bankete, jer je tim radnika restorana odeven u periodne kostime, servirajući sva jela u srebrnim, zlatnim ili bronzanim posudama.

Pored smeštaja i obedovanja, gosti takođe mogu posetiti Grand Trianon odmaralište kralja Luja XIV ili Le Hameau de la Reine, zajedno sa intimnom turom palate tokom svog boravka.

Cena paketa u ovom hotelu kreće od 2.200 dolara – da li ste zainteresovani?