Otkrijte lepotu najstarijeg vinogradarskog kutka sveta

Predivna portugalska Douro dolina trebalo bi da se nađe na svačijoj listi želja, kada se ovaj pandemijski period konačno završi i vrati nam našu slobodu…

Sa spektakularnom lepotom prirode, nezaboravnim putovanjima vozom, šarmantnom arhitekturom i neverovatnim vinogradima, Douro dolina je jedna od najlepših vinskih regija u čitavom svetu. Ukoliko ste kojim slučajem planirali posetu ovom delu sveta, imamo sjajne vesti za vas – Six Senses Douro Valley, verovatno najbolje odmaralište ovog regiona, skoro je otkrilo svoje sasvim novo Vineyard Wing krilo. Ovaj novitet dolazi sa sedam novih apartmana, tri dodatne sobe za goste i velikodušno kreiranim prostorom koji je posvećen specijalnim događajima, sa dovoljno mesta za 70 osoba.

Veličanstveno vinogradarsko imanje iz 19.veka nalazi se u Lamegu, unutar najstarije vinske regije čitavog sveta. Gosti mogu odabrati luksuzne smeštaje koji mere od 45 do 120 kvadrata, pri čemu svaki od njih sadrži svoje terase ili balkone sa pogledom na Douro dolinu. Generalni dizajn novog krila odmarališta sadrži autentične materijale i interesantne detalje, kao što su specijalni vinogradarski alati iz prošlosti, kao i zidna umetnost inspirisana vinskim buradima. Prethodno pomenuti prostor za događaje takođe sadrži sale za sastanke sa pogledom na vinograde i sekcije sa zidovima po kojima se može pisati za interaktivne sastanke. Taj prostor takođe dolazi sa velikim, otvorenim svetlarnikom i živim zidom pune visine, pa se u njemu mogu odvijati bioskopske projekcije, predavanja, sesije meditacije ili šta god drugo da je potrebno.

Sve u svemu, Six Senses Douro Valley vam nudi 60 luksuznih soba i apartmana, sa dugačkim listama pogodnosti, uključujući tri fantastična restorana, 10 soba za tretmane, kao i otvorene i zatvorene bazene. Ovde vam je na raspolaganju i “vinski tim”, koji će vam pomoći da odaberete savršeno vino, organizujući degustacije i edukativna iskustva. Deo ponude odmarališta su i krstarenja rekom, gaženje grožđa, poseta praistorijskih znamenitosti, vožnja bicikle, ture helikopterom i mnogo toga drugog.