Otkrijte jednostavnost i lepotu Parosa

Okarakterisano izdvojenim uvalama, oivičenim borovim šumama i belim ribarskim naseljima, ostvo Paros predstavlja mesto netaknute prirodne lepote i usporenog životnog ritma kikladskog arhipelaga...

Kao kapija pravih Kiklada, ovo ostrvo predstavlja organsko grčko iskustvo, veoma autentično, posebno u poređenju sa njegovim komšijama, što ga čini savršenom lokacijom za poslednji projekat brenda Design Hotels™, u vlasništvu Kalie i Antonisa Eliopulosa. Sa premijernim otvaranjem zakazanim za jun ove godine, na severoistočnoj obali Parosa, novi Parilio hotel predstavlja omaž bezvremenoj jednostavnosti okruženja u kome se nalazi, prirode bogate poljima boje ćilibara, šumama araukarije i naravno, predivnim plavim vodama Egejskog mora.

Atinska kompanija koja se bavi dizajniranjem enterijera IDLaboratorium, pod uticajem unikatne ostrvske arhitekture i njenog ličnog holističkog dizajnerskog pristupa, kreirala je vizuelni koncept Parilio hotela sa 33 apartmana, objekta koji je svoje ime dobio izvučeno iz imena Paros i grčke reči za sunce ilios.

Pokušavajući da ovekoveči lepotu lokacije na kojoj se nalazi, enterijer ugostiteljskog objekta definisan je predivnim, tonalnim paletama boja i prirodnim materijalima, augmentovanim eklektičnim kolekcijama retro i modernog nameštaja. Savremeni grčki dizajnerski komadi nameštaja za sedenje, zajedno sa predmetima umetničke vrednosti, vodećih evropskih dizajnera, okruženi su keramikom nabavljenom iz inovativnog severnoafričkog studija, zaduženog za inspiraciju i spontano podsticanje konverzacija.

Prepoznatljive strukturne karakteristike, nalik lukovima, betonskim stubovima i veštim građevinskim detaljima, predstavnice su tradicionalnih građevinskih tehnika i pomažu prilikom stvaranja neverovatnog relaksirajućeg osećaja u prostoru koji je ujedno katarzičan i elementalan.

Okružen divljom lepotom ostrva Paros, pejzažima prepunih inspiracije, restoran i mesto za odmor novog hotela, postavljaju standarde po pitanju savremene elegancije, služeći sveže, sezonske grčke i mediteranske specijalitete.

Bazen hotela i sunčana terasa služe kao savršene lokacije sa kojih se pružaju neverovatni pogledi na njegovo okruženje, dok se poznata Kolimfitres plaža, sa svojim unikatnim formacijama granitnog kamena, nalazi na svega nekoliko desetina metara odatle. Za sve koji žele iskonski doživljaj usporenog načina života ovog ostrva, azijski spa u okviru hotela nudi ultimativno provedeno vreme, sa tretmanima nege lica i tela, fokusiranih na kombinovanje esencijalnih ulja Dalekog Istoka.