Otkrijte Borgo Santandrea - najbolji luksuzni hotel na obali Amalfi

Nakon trogodišnje izgradnje, Borgo Santandrea je prvi novi luksuzni hotel otvoren na obali Amalfi u poslednjih 15 godina.

Novi hotel na litici nalazi se na 90 metara nadmorske visine i ima svoju privatnu plažu, pristanište, bazen na obali okeana, ekskluzivni klub na plaži i tri restorana. Klasični mediteranski hotel srednjeg veka predvodila su dva brata Orlacio. Arhitekta Bonaventura Gambardela, dizajner enterijera Nikita Betoni i dizajnerka kuhinje Andrea Vjakava, pobrinuli su se da svaki kutak imanja bude promišljeni odraz umetnosti i zanata u Kampanija regionu.  

Svaka od 29 soba i 16 apartmana Borgo Santandrea ima neprekidan pogled na more i drevni ribarski zaselak Konka dei Marini. Enterijer uključuje geometrijske ručno oslikane pločice, starinski nameštaj i ručno izrađene komade lokalnih zanatlija iz Amalfija. Plavo-bele pločice uparene su sa posteljinom Once Milano, tekstilom Dedar i Rubelli koji odražava dalekosežni pogled na Tirensko more. Sve sobe i apartmani su prostrani i svetli zahvaljujući prozorima od poda do plafona, dok kupatila odišu neverovatnim mirisom mediteranskih vrtova zahvaljujući mirisnoj kolekciji Acqua di Parma.

Postoji lift sa litice koji pomaže gostima da dođu do privatne hotelske plaže. Borgo Santandrea je dom tri restorana i dva bara, koji, smešteni između najviših tačaka hotela, nude klasične mediteranske obroke. Pod rukovodstvom izvršnog šefa kuhinje, Krešenca Skotija sa Michelinovom zvezdicom, tri restorana, La Libreria, Alici i The Beach Club, koristiće lokalne proizvode i sastojke.

Vlasnici su radili zajedno sa pejzažnim arhitektom Filipom Adiutorijem, sa sedištem u Iskiji, na stvaranju niza baštenskih terasa. Ostajući verni okolnom pejzažu, vrtovi su ispunjeni biljkama tipičnim za obalu - stabla masline, limuna i nara, zimski jasmin i mirta stara 150 godina.