Osetite potpuni zen gledajući enterijer impresivnog hotela u Kjotu

Sagrađen u srcu šume, okružen impozantnom prirodom Japana, ovaj luksuzni hotel nije sličan nijednom drugom.

Hotel Aman Kyoto posluje već oko godinu dana i svojim gostima nudi vrhunsko iskustvo u svetu japanske tradicije u kombinaciji sa beskrajnim opuštanjem. Luksuzni hotel izgrađen je na strani Kjota koji je daleko od gradskih hramova prepunih ljudi. Smešten na samo nekoliko minuta hoda od hrama Zlatni paviljon u mirnom severnom delu grada, Aman Kyoto je mesto gde priroda krade šou.

Tu je naravno i okruženje hotela, 80 hektara brdovitih šuma, nekada sa carskim lovištem, ali i brilijantnom vizijom australijske arhitekte Kerry Hill.

Hotel ima samo 28 soba u 6 paviljona, sakrivenih među visokim drvećem, divljim cvećem, stazama i zidovima od mahovine. Unutra, dekor je čist i minimalistički... onakav kakav smo očekivali od hotela Aman sa savremenim nameštajem i poštovanjem lokalne kulture.

Hotel uključuje luksuzni spa, ali je jasno da boravak na takvom mestu može biti ekvivalentan odgovarajućem tretmanu za evropskog turistu koji je opterećen obavezama svakodnevnog života.

Kjoto je poznat po svojoj hrani što znači da hotel ima dva odlična restorana: Taka-An nudi autentično japansko iskustvo sa tradicionalnim menijima sa više jela, dok je The Living Pavilion glavni hotelski restoran sa centralnim kaminom, staklenim vratima od poda do plafona koja se otvaraju prema terasi i zidova od ručno izrađenih pločica.

Prepustite se osećaju smirenosti i spokoja koje fotografije izazivaju i bar na trenutak vizuelno pobegnite iz grada i vašeg stanja duha.