Osetite originalni luksuz ostrva Kapri

Hotel La Palma, koji se smatra prvim hotelom na glamuroznom ostrvu, prvobitno je izgrađen 1822. godine i radio je tokom perioda la dolce vita na obali Amalfi.

Prošle godine je čuveni hotel La Palma na Kapriju kupila Oetker Collection. Otkako su ga kupili, hotel su transformisali Oetker i njegovi vlasnici, braća Ruben. Nemačka hotelska grupa je sada najavila da će zvanično otvoriti vrata rekonstruisanog odmarališta 1. jula.

Hotel sa 50 soba je prvi koji je delo dizajnera enterijera iz Velike Britanije, Francis Sultana, koji je na projektu sarađivao sa lokalnim italijanskim zanatlijama. Smešten na samo nekoliko koraka od čuvenog trga, Piazzetta hotel sada ima 30 soba manje, od kojih su 18 bili apartmani. Iako je broj soba smanjen, sve su dizajnirane vrlo luksuzno i imaju privatni balkon ili terasu.

Hotelu se pridružio proslavljeni šef kuhinje Đenaro Espozito sa Michelin zvezdicom, koji sada vodi restoran, bar i terasu gde se služe autentična italijanska jela. Za zabavu, naći ćete još jedan restoran i bar pod nazivom Bianca - koji takođe vodi Espozito - na krovu hotela koji gleda na Kapri i Tirensko more. Zabava tu ne prestaje.

Potpuno nova terasa hotela La Palma ima elegantan bar pored bazena koji odaje počast „klasičnom Kapriju zlatnog doba“. Gosti će takođe imati pristup plažnom klubu La Palma koji se nalazi van lokacije u Marini Pikola, oblasti duž južne obale Kaprija u kojoj se nalaze najpoznatije plaže i restorani ostrva. Ovde su gosti dobrodošli da uživaju u lenjim ručkovima koje je kreirao Espozito i užurbanoj noćnoj sceni.

Ako vas privlače opuštajuće aktivnosti, spa će biti više nego prijatno iskustvo. Prostor sadrži tri sobe za tretmane, uključujući jedan apartman za parove. Tu su i sauna, parno kupatilo, ledeni tuš, prostor za relaksaciju i fitnes centar na licu mesta koji će sigurno ublažiti svaki stres koji nosite iz „stvarnog života“.

Ljubitelji hotela pre Oetkerove ere primetiće da je dizajner Sultana dodao nijanse mediteranske plave, zelene i tirkizne u enterijere i ugradio osvetljenje po meri, kao i tapacirani nameštaj dizajniran isključivo za hotel. Slični detalji po meri mogu se naći u spavaćim sobama, koje su dizajnirane da budu „dom daleko od kuće“ sa jedinstvenim nameštajem, tepisima i osvetljenjem. Velike palme su takođe dodate u enterijere hotela kao znak Kaprijevoj ljubavnoj vezi sa ovim biljkama.