Odsednite u luksuznim kućicama na drvetu u odmaralištu Nayara Bocas del Toro

„Živeti je najređa stvar na svetu. Većina ljudi postoji, to je sve“, rekao je Oskar Vajld.

Arhitekta Andres Brenes, najpoznatiji po dizajnu najseksi hotela na svetu, stvorio je još jedno zavodljivo remek-delo. U blizini živahnog Bokas grada u Bokas Del Toru, u Panami, nalazi se izvanredno izletište iznad vode, Nayara Bocas del Toro, koje se takmiči sa odmaralištima širom sveta koja oduzimaju dah.

Nayara Bokas del Toro, privatno ostrvsko letovalište u Panami, izazvalo je veliko interesovanje prošle godine kada je predstavilo prvu plutajuću plažu na svetu. Sada, imanje bukvalno podiže svoj smeštaj na veće visine. Umesto da se odluči za vile iznad vode ili luksuzne eko lože, odmaralište je nedavno predstavilo dve jednosobne kućice na drvetu u kojima možete spavati na vrhu bujne tropske kišne šume.

Apartmani su prvi od pet koji su debitovali i dizajnirala ih je Ibuku, arhitektonska firma sa Balija koju je osnovala Elora Hardi. Studio je najpoznatiji po izgradnji održivih konstrukcija od bambusa širom Indonezije, međutim, ovaj projekat označava prvi sa njihovim potpisom u Centralnoj Americi.

Kućice na drvetu su napravljene od lokalno ubranog bambusa, pored skoro 20 vrsta obnovljenog, 500 godina starog tvrdog drveta, koje potiče iz šuma koje su bile poplavljene tokom izgradnje Panamskog kanala.

Spajajući balinežansku i panamsku estetiku, očaravajuća prebivališta dostupna su preko krivudavog stepeništa i opremljena su visokim plafonima, dnevnim sobama na otvorenom i velikim prozorima. Tu su i spoljni tuševi i kade za opuštanje. Ekološki osvešćene kućice dobijaju svu snagu od sunca, dok se prečišćena kišnica koristi za piće. Naravno, postoje ubedljivi razlozi da siđete sa svog mesta: utočište ima bazen sa slatkom vodom, restoran Elephant House star 100 godina i plutajuću plažu.

Cene za kućice na drveću počinju od 1.500 dolara po noći tokom sezone i 1.300 dolara po noći tokom zelene sezone. U cenu su uračunati svi obroci i vodeni sportovi.

Luxury Experience