Oaza u srcu prave pustinje - Six Senses Shaharut

Blistavi, eterični pejzaži beskrajne Negev pustinje definitivno privlače veliku pažnju, ali postoji nešto još spektakularnije u severnom delu države Izrael, tačnije u njenoj Arava dolini...

Tokom vedrog dana, iz ovog dela Izraela možete posmatrati Sinajsko Poluostrvo u Egiptu ili primetiti crvene pejzaže Jordanskih planina na istoku. U ovom delu predivne pustinje zalasci sunca pale nebo, a iza njih nastupaju beskrajne zvezdane panorame. Baš ovde, u Aravi, na oko sat vremena vožnje od Mrtvog mora i gradu Eilatu, nalazi se najnovije odmaralište Six Senses Shaharut.

Dok je kultura ugostiteljstva gradova Severnog Izraela u cvetanju, jedan od ciljeva koje Six Senses Shaharut mora ispuniti jeste stvaranje nečega što ostatak države ne poseduje - pustinjskog odmarališta sa pet zvezdica, zaduženog za pariranje onim u Maroku i Emiratima.

Inspirisano strukturama polu nomadskih nabtejskih zajednica, koje su se nekada zvale Negev domovima, novo odmaralište poseduje šezdeset apartmana i vila sa bazenima, rasprostranjenih na 46 hektara imanja, kreiranih od prirodnog kamena, drveta, bakra i reciklirane tikovine, a u procesu njihove izgradnje učestvovali su izraelski umetnici, keramičari, tkači i pomogli su prilikom uspostavljanja dizajnerskog jezika u kome enterijeri evociraju lepote drvenog Puta tamjana.

Sve, od sireva, vina i piva, do specijalnih proizvoda za kupatila, proizvedeno je od strane lokalnih zanatlija upotrebom lokalnih sastojaka, što se emituje čak i u vinilnoj sekciji bara bibilioteke, maksimalno fokusiranoj na muziku rođenu u pustinji. Kao omaž istoriji podneblja u kome je odmaralište kreirano, nekada poznatom po kampovima kamila, nova destinacija poseduje štale sa dvanaest kamila, koje gosti mogu posetiti i pomoći prilikom njihove prehrane, ili ih jahati nepregledim dinama pustinje Negev. Zvanično otvaranje ovog unikatnog objekta zakazano je za prvi jun ove godine, odmah nakon ukidanja svih restrikcija izazvanih zbog pandemije.